Leiders tegenover elkaar

Eddy Leysen
| 0 reacties
Leiders tegenover elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vijfde speeldag in de nationale Futsal-competitie staan er heel wat leuke affiches op het programma. De topper tussen Morlanwelz en Antwerpen spreekt wellicht het meest tot de verbeelding. In de schaduw daarvan speelden de nummers drie en vier maandag al tegen elkaar. Brussels haalde het met ruim overwicht van Châtelet.

Na vier speeldagen tellen zowel Paraske Bowl Morlanwelz en Forcom Elite Antwerpen nog steeds het maximum van de punten. Vraag is wie van beide clubs na deze speeldag de favorietenrol krijgt toebedeeld, zeker nu Charleroi het laat afweten in de huidige competitie. Morlanwelz start als favoriet aan de partij, want thuis laat de club al enkele jaren een sterke indruk. Toch mogen de Forcom-boys niet worden onderschat en zorgen ze voor een kleine verrassing.

Action 21 Charleroi, de gedoodverfde favoriet die maar niet uit de onderste gelederen weg lijkt te komen, trekt naar het Antwerpse Kiel, om er bij Zvc Borgerhout te trachten hun inhaalmanoeuvre verder te zetten. In tegenstelling tot de veelvuldige landskampioen doet de Antwerpse subtopper het naar behoren en winst tegen de titelverdediger moet tot de mogelijkheden behoren.

De derde Antwerpse club, Decoratie Edegem, ontvangt ONU Seraing. Het is de eerste wedstrijd in de gloednieuwe Edegemse sporthal en de komst van Futsalgrootheid Edwin Grunholz, nu bij Seraing actief, geeft een Antwerps tintje aan deze wedstrijd. Ook de excentrieke doelman Bargibant staat onder de laat, maar niet bij ONU Seraing waar hij het seizoen begon, maar bij Edegem, dat hem in extremis nog overnam. De spanning zal wellicht te snijden zijn.

Voor de derde uitwedstrijd op rij trekt nieuwkomer zvk Wezel naar de andere promovendus, Carolo Frameries. Beide clubs kenden een serieuze terugval na een sterk seizoensbegin. Zowel Wezel (6 op 6) en Frameries (4 op 6) wisten na de tweede speeldag geen enkel punt meer te versieren. Benieuwd welke club de beste zaak zal doen.

Ook in het Limburgse wordt gevoetbald, en niet in het minst in Lommel. Daar neemt het plaatselijke Minicup Lommel het in een Limburgs onderonsje op tegen Houthalen-Genk. Een overwinning zou voor beide clubs een opsteker zijn, want Lommel noch Houthalen-Genk kenden een geslaagde seizoensstart.

Ook Futsal Hasselt kende een start in mineur, maar langzaam lijken de Hasselaars weer de weg naar boven te vinden. Op papier wacht hen een makkelijke taak tegen hekkensluiter Junkies Frameries, maar in het voetbal zijn cijfers vooraf niet van tel. Frameries moet dringend hun eerste punten binnenhalen, maar of Hasselt het eerste slachtoffer zal zijn, dat valt te betwijfelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties