Club krijgt meteen harde noot om kraken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club krijgt meteen harde noot om kraken
Foto: © SC

Het Europese avontuur kan voor Club Brugge vanavond echt beginnen. Nadat de hapklare brokken al bij al gemakkelijk verteerd werden, staat vanavond een harde noot om kraken op het programma. Bayer Leverkusen is een grote naam in het Duitse voetbal en in Europa. De club heeft vijftien internationals en wordt geleid door professionals die voor hun vak leven.
 
Het moet al meteen raak zijn voor Club Brugge. Het speelt maar twee thuiswedstrijden en in deze zware groep wordt er best thuis twee keer gewonnen wil Club kans maken op de volgende ronde. Want met verplaatsingen naar Tottenham en Besiktas is puntengewin zeker niet vanzelfsprekend.
 
Duitse ploegen zijn altijd moeilijk te bespelen, maar over het algemeen doet Club Brugge het in het eigen stadion niet onaardig tegen Duitse tegenstanders. Vorig seizoen kwam Bayern München niet verder dan een 1-1 gelijkspel en enkele jaren daarvoor ging Dortmund voor de bijl in de voorronde van de Champions League. Het laatste verlies tegen een Duitse club in eigen huis dateert al van enkele jaren terug, in het seizoen 2002-2003 kwam Stuttgart met 1-2 winnen op Jan Breydel.
 
Leverkusen kende geen al te beste voorbereiding afgelopen weekend. Het verloor met 3-0 tegen Stuttgart, maar teammanager Hans-Peter Lehnhoff verklaarde achteraf dat het makkelijk 7-0 had kunnen zijn. De ploeg staat momenteel pas elfde in de rangschikking en presteert heel wisselvallig. Club Brugge is dus niet volledig kansloos, bovendien kunnen de Duitsers geen beroep doen op Castro.
 
Al moet het gezegd zijnde, Club is ook niet oppermachtig bezig. Oké, het verloor de laatste zeven officiële matchen niet, maar echt overtuigend was het allemaal niet. De wedstrijd tegen Bayer Leverkusen wordt zoals wel meer Europese wedstrijden een match apart tegen een club die enkele jaren geleden nog de finale van de Champions League speelde tegen Real Madrid.
 
Trainer Emilio Ferrera kiest vanavond voor het loopvermogen op het middenveld. Leko en Dufer worden daarbij geslachtofferd ten voordele van Daerden en Vermant. Dufer zit zelfs niet meer in de kern, net als Vandelannoite. Verder mogen we dezelfde spelers verwachten als altijd, dat wil dus zeggen met Ishiaku en Balaban vooraan. Vooral op die laatste wordt gerekend om het verschil te maken. De Cock komt net als Dreesen en Diallo opnieuw in de kern.
 
Het stadion zal goed gevuld zijn, maar een vol stadion –waar men vooraf toch op hoopte- zal het toch niet zijn. Ongeveer 20.000 toeschouwers worden er verwacht, daarbij ongeveer 1.000 Duitse fans. De scheidsrechter is de Griek Kasnaferis. De wedstrijd wordt om 20u45 afgetrapt en wordt uitgezonden op KanaalTwee. Sporza Radio zorgt voor de live verslaggeving op de radio-antenne. [AN]
 
De 20-koppige kern van Club Brugge: Balaban, Blondel, Clement, Daerden, De Cock, Diallo, Dreesen, Englebert, Gvozdenovic, Ishiaku, Leko, Maertens, Priske, Roelandts, Salou, Stijnen, van Heerden, Verbauwhede, Vermant en Yulu-Matondo.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties