Analyse Scherpschutters in Europa

Dirk Pieters
| 0 reacties
Scherpschutters in Europa
Foto: © SC

Voetbalkrant.com zette de afgelopen weken de topschutters uit Europa in het licht en blijft hier aan verder werken. Het waren voor sommige spitsen drukke weken met de interlands en de Europese wedstrijden, maar ook afgelopen weekend werd het doel goed gevonden. Hier alvast een nieuw overzicht.

België

In onze eigen competitie staan nog steeds dezelfde drie grote namen bovenaan. Custovic blijft de nummer één met acht doelpunten achter zijn naam. Daarachter blijven Ogunsoto en Tchité. Bij de achtervolgers staat ook nog Sterchele van Germinal Beerschot, maar de spits van de Ratten zat een schorsingsdag uit en blijft zo op vijf doelpunten staan. Ook Bosnjak bleef afgelopen weekend droog staan. Ploeggenoot Vandenbergh was wel succesvol in de wedstrijd tegen Bergen en maakte daar het tweede doelpunt. Ook Frutos is aan een opmars begonnen met zijn twee doelpunten tegen Zulte Waregem.
 
Duitsland

In de Duitse Bundesliga staan er momenteel zes spelers met vier doelpunten achter hun naam. Gomez (Stuttgart), Kahe (Borussia Mönchengladbach), Munteanu (Cottbus), Pantelic (Hertha), Sanogo (Hamburg) en Schlaudraff. Al weken staat Sanogo bovenaan de lijst, maar de aanvaller geraakt momenteel niet weg van de concurrentie. Werder Bremen scoorde afgelopen weekend zes doelpunten, maar niemand die in die partij twee doelpunten maakte.
 
Engeland

Momenteel zijn er twee leiders in de topschuttersstand in de Engelse competitie. Johnson (Everton) en Kanu (Portsmouth) hebben zes doelpunten achter hun naam. Enkel die laatste wist afgelopen weekend te scoren. Chelsea-spits Drogba en West Ham-aanvaller Zamora blijven op vijf staan. Ook dit weekend was Louis Saha aan het feest bij Manchester United. De spits lijkt de weg naar het doel goed te vinden de laatste weken. Ook zijn ploeggenoot Solskjær is aan een goede reeks bezig. Arsenal-spits Henry was ook weer goed voor een doelpuntje in de 3-0 overwinning tegen Watford.  

Frankrijk

Topschutter Odemwingie staat al een tijdje op vijf doelpunten en zal daar nog een weekje langer blijven staan. De aanvaller van Lille werd de afgelopen weeken voorbij gestoken door Pauleta en Aruna. De spitsen van PSG en Lens scoorden al zes doelpunten in de Ligue 1. De ex-Anderlechtspeler (foto) scoorde de 1-1 in de wedstrijd tegen Marseille. Ook Pauleta speelde met zijn twee doelpunten een belangrijke rol van PSG.     

Nederland

In de Nederlandse competitie is er nog steeds geen echte topschutter opgestaan. Momenteel staan er drie spelers met vijf doelpunten bovenaan het klassement. Koevermans (AZ), Lazovic (Vitesse) en N'Kufo (Twente) staan nog minstens enkele dagen helemaal bovenaan. Achter het drietal volgen opnieuw drie spelers. Daaronder ook nog steeds de Ajacied Wesley Sneijder. De spits van Ajax begon uitstekend aan het seizoen, maar blijft nu al enige tijd op vier treffers staan. Voor Ajax nog steeds geen Huntelaar, wel Babel, die dit weekend twee doelpunten maakte en zo zijn totaal op drie bracht. 

Spanje

In de Spaanse competitie staan er twee spelers van Valencia in de top vijf van de topschutters. Zowel Morientes als ploegmaat Villa scoorden beide al vier doelpunten. Ook Eto'o, die nog een tijdje in de lappenmand zal blijven, staat op vier. Er zijn in Spanje toch nog twee spelers die het net iets beter doen. Kanouté scoorde tot nog toe vijf doelpunten en ook Milito scoorde er vijf. De spits van Zaragozo scoorde twee doelpunten tegen Real Sociedad. Afgelopen weekend waren er geen spitsen aan het feest bij Real Madrid. De Spaanse topclub verloor verrassend met 1-0 van Getafe.

Italië

In de Italiaanse competitie staat Luca Toni (foto) samen aan de leiding met nog enkele andere spelers, waaronder Bianchi (Reginna). De spits van Fiorentina was ook vorig seizoen al topschutter en lijkt ook nu opnieuw, al gaat het iets minder vlot, een gooi te doen naar die prijs. Crespo (Inter) scoorde afgelopen weekend niet en blijft zo met drie doelpunten iets achter Toni staan. Ook Iaquinta was afgelopen weekend goed bij schot. De Italiaan had met zijn twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Parma. Volgende week neemt Udinese het op tegen Inter, met andere woorden een duel tussen Iaquinta en Crespo. [AN]        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties