Ajax en PSV halen zwaar uit

Dirk Pieters

Zondagmiddag stonden er twee toppers op het programma in de Nederlandse competitie. Feyenoord kreeg het bezoek van rivaal Ajax en PSV zakte af naar AZ Alkmaar. Zowel Ajax als PSV wonnen hun uitwedstrijd zonder al te veel problemen.

Feyenoord - Ajax: 0-4

De Amsterdammers boekten in de Kuip een glansrijke zege: 0-4. Voor de rust scoorde Klaas Jan Huntelaar twee doelpunten en ook na de rust was Kenneth Perez tweemaal aan het feest. Tot overmaat van ramp kregen twee spelers van Feyenoord nog de rode kaart. Pierre Van Hooijdonk en Pardo mochten vroegtijdig gaan douchen. De supporters van Feyenoord waren duidelijk niet tevreden met het spel een keerden zich tegen de Ajax-fans en het eigen bestuur.

AZ - PSV: 1 - 3

PSV deed zondagmiddag een goede zaak in het klassement door met 1-3 te gaan winnen op het veld van AZ. De ploeg van coach Ronald Koeman speelde een zeer sterke partij. De doelpunten werden gemaakt door Costa, Mendez en Koné. De Zeeuw kon nog even tegenprikken, maar de wedstrijd was al lang gespeeld. Door de zege passeert PSV de AlKmaarse ploeg op de ranglijst en staat het met een punt achterstand op koploper Ajax op de tweede plaats. [THAN]