Veel goals in Beringen

Kevin Vaes

KVK BERINGEN - STADE VIVERSEL 3-3

Veel volk opgekomen voor deze derby mede ook door de jeugdploegenvoorstelling. De thuisploeg nam Viversel meteen bij de keel en dat leidde na vijf minuten al tot het openingsdoelpunt: De bal geraakte achterin niet weg bij de bezoekers. Marnicq Theunis zette er dan maar zijn voet tegen. Doelman Raymaekers was kansloos tegen dit harde schot: 1-0! Twee minuten later stond het al 1-1 nadat er een trekfout was begaan in de 16-meter. Gregory Wienen zette de penalty feilloos om. En het bleef goals regenen want in de 13’ werd Bayraktar prima tussendoor aangespeeld. Raymaekers zat er eerst goed tussen maar was kansloos tegen de rebound. Murat Bayraktar verstevigt zo zijn koppositie in de topschuttersstand met nu al 10 goals! Beringen bleef de eerste helft rustig controleren maar echt veel kansen kregen we na dat dolle eerste kwartier niet meer te zien. Iets voorbij het halfuur kon Achten nog eens uithalen maar Raymaekers was attent. Enkele minuten voor de rust miste Bayraktar een open kans op aangeven van een sterke Driesen. Meteen na de rust moest doelman Raymaekers alles uit de kast halen om een vrijeschop van Bayraktar nog in corner te weren. Een halfuur voor tijd liet Viversel in twee dolle minuten zich opmerken: De bal geraakte achterin bij KVK niet weg en Kristof Rayen kon profiteren. Nog geen minuut later stond het zelfs plots 2-3! De thuisploeg was totaal van slag maar kon toch meteen terugslagen. In de 64’ kon Joan Theunis vrijstaand een voorzet van Bayraktar binnenwerken: 3-3!  In de laatste 25 minuten kreeg de thuisploeg nog meer dan voldoende kansen om Viversel uit te tellen. Zo ging een bal van Theunis op de paal na prima voorbereidend werk van Bayraktar. Twintig minuten voor tijd kon Bayraktar alleen op doel afgaan maar hij kreeg de bal niet voorbij de Heusdense goalie. En vijf minuten voor tijd spatte een schot van Bayraktar uiteen op de lat. Zo eindigde deze derby op een 3-3 stand.