HBSC zwak, Wolfsburg doet goede zaak

Philippe Crols

Op speeldag negen stond er met Bochum-Wolfsburg een absolute degradatietopper op het menu. Het was een duel tussen de laatste en voorlaatste die uiteindelijk door de bezoekers zou worden gewonnen. Verder verloor Hertha Berlijn op zaterdag drie belangrijke punten in en tegen nieuwkomer Cottbus en deelden Nürnberg en Dortmund de puntjes.

Bochum - Wolfsburg  0-1

Na negen speeldagen zullen nog maar weinig mensen geloven in de behoudskansen van VFL Bochum in de Bundesliga. Zaterdag verloor het namelijk de zespuntenwedstrijd tegen Wolfsburg. Dat team kon opnieuw rekenen op een trefzekere Mike Hanke. Hij bracht Wolfsburg ook afgelopen week al naar de volgende bekerronde. Nu scoorde hij op het halfuur het enige doelpunt van de partij. Net na rust kreeg Maltritz bij de thuisploeg ook nog een rode kaart. Wolfsburg heeft nu tien punten en staat veertiende. Bochum staat met vijf stuks nog steeds op de laatste plaats.

Cottbus - Hertha Berlijn  2-0

Hertha Berlijn is zo stilaan aan het afhaken bovenaan. Het staat na zaterdag op zes punten van leider Bremen. Cottbus doet het plots weer zeer goed. Na een minder periode in september werd er vorige week gewonnen in Aachen en door de overwinning tegen Hertha staat het met veertien punten plots op de vierde plaats. Beide doelpunten van de thuisploeg vielen in de tweede helft. Met nog 25 minuten te gaan zette Gunkel Cottbus op voorsprong. Okoronkwo werd tien minuten voor tijd uitgesloten bij de bezoekers en vervolgens maakte Shao er twee minuten nadien 2-0 van.

Nürnberg - Borussia Dortmund  1-1

Na de nederlaag van Frankfurt tegen landskampioen Bayern München is Nürnberg de enige ploeg die na negen speeldagen nog niet in het verlies is gespeeld. Gewonnen werd er zaterdag opnieuw niet. Dat zag er nochtans lange tijd naar uit. Mnari had de thuisploeg tegen Dortmund na een uur spelen vanop de stip op voorsprong gebracht. Een late goal van Tinga zorgde nog voor een puntendeling. Beide teams staan op een gedeelde vijfde plaats met dertien punten.