Analyse Werder alleen aan de leiding

Philippe Crols
| 0 reacties
Werder alleen aan de leiding
Foto: © SC

Werder Bremen staat na negen speeldagen alleen aan de leiding. Dat heeft het enerzijds te danken aan een zeer overtuigende overwinning in en tegen Mainz en anderzijds aan de uitschuiver van Schalke in Stuttgart. Verder won Bayern, verloor HBSC en won Wolfsburg de zespuntenwedstrijd in Bochum. 

Vrijdag al legde Werder Bremen de druk dus bij Schalke door Mainz in eigen huis met 1-6 te vernederen. Miroslav Klose scoorde voor het eerst sinds half augustus nog eens en dus lijkt Bremen meer dan ooit de grote uitdager te gaan worden van Bayern. Mainz komt meer en meer in degradatieproblemen. 

Een van Bremens achtervolgers, Bayern München, hield zaterdag de drie punten thuis tegen Frankfurt. Op zich niet zo speciaal ware het niet dat Frankfurt voor aanvang van de wedstrijd nog ongeslagen was. De Nederlanders Van Bommel en Makaay zorgden voor de goals. 

Hertha BSC liet dan weer wel punten liggen. Het verloor van Cottbus met 2-0. Cottbus kende tot voor vorige week een mindere periode, maar is dankzij deze zege weer de beste nieuwkomer in de Bundesliga. Hertha BSC verliest zo stilaan de voeling met de subtop. 

Ook HSV liet zich opnieuw niet van zijn beste kant zien. Na de eerste overwinning van vorige week in en tegen Leverkusen kwam het in eigen huis opnieuw niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Hannover was de tegenstander van dienst. Beide teams blijven onderin staan. 

Nürnberg is na negen speeldagen de enige ploeg die nog niet verloor. Met gelijke spelen kom je echter ook niet ver en dat weet de tegenstander van afgelopen zaterdag, Dortmund, ook maar al te goed. Beide teams verdeelden de punten ook in hun onderlinge partij dus onder mekaar. Ze staan met dertien punten allebei op een zevende plaats. 

Mönchengladbach is dan toch niet onklopbaar in eigen huis. Thijs en co hadden tot dusver hun vier voorafgaande thuiswedstrijden gewonnen, maar tegen het sukkelende Leverkusen liep het fout. Ondanks de inbreng van Sonck en Thijs verloor Gladbach met 0-2. Daardoor staan beide teams nu in de lage middenmoot. 

Onderin stond met Bochum-Wolfsburg, ofwel de laatste tegen de voorlaatste, een absolute degradatietopper op het programma. Wolfsburg deed een uitstekende zaak door met het kleinste verschil te winnen. Bochum blijft zo alleen op de laatste plaats staan met vijf punten. 

Zondag dan kreeg Schalke de kans om opnieuw naast Werder Bremen aan de leiding te komen. Het greep die kans niet, integendeel. Het verloor in en tegen Stuttgart met zware 3-0-cijfers waardoor het dus leider af is. Stuttgart daarentgen werkt aan zijn opmars en staat nu vierde. 

Alemannia Aachen kreeg tenslotte nog een pak rammel van Arminia Bielefeld op zondag. Het werd maar liefst 5-1 waardoor Alemannia stilaan weer naar de middenmoot zakt terwijl Bielefeld plots op een verrassende vijfde stek staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties