Kan Anderlecht stunt Club herhalen?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Kan Anderlecht stunt Club herhalen?
Foto: © SC

We keren twee weken terug in de tijd. Anderlecht ontvangt op speeldag drie in de Champions League in eigen huis het grote AC Milan en komt aardig voor de dag. De club kan wel geen kansen creëren en de weinige kansen worden dan nog eens gemist. AC Milan is niet oppermachtig, maar uiterst efficiënt. Na een aanval van Anderlecht verliest Biglia de bal, de Milanezen counteren krachtig en Kaka kan oprukken. Hij schiet en ziet z’n bal afwijken op het been van De Man. De bal landt achter Zitka in doel, 0-1 winst voor AC Milan. Diezelfde avond won Lille van AEK Athene en heeft zo vijf punten.
 
Nu twee weken later weet Anderlecht wat te doen. Wil het z’n kans vergroten op de volgende ronde moet er minstens een punt geraapt worden in Italië. Iets wat niet onmogelijk is zo blijkt uit het verleden. De Belgische ploegen doen het maar al te vaak niet onaardig in San Siro. Club won er met 0-1. Anderlecht zelf speelde er 0-0 gelijk, net als Club enkele jaren ervoor. En iedereen die er toen al was herinnert zich wel de overwinning van Waregem met 1-2.
 
Anderlecht kan rekenen op de vocale steun van 5.000 supporters, een fraai aantal. Die zullen zeker gehoord worden want een heksenketel wordt het niet, Anderlecht spreekt niet aan in Italië weet je. Daarenboven komt nog dat Milan niet al te best bezig is. Het verloor zelfs z’n laatste twee thuiswedstrijden. Tegen stadsgenoot Inter stond het zelfs 0-3 achter op een bepaald moment. Nee, Milan staat niet op z’n sterkst en is duidelijk te pakken.
 
Maar dan moet Anderlecht rekenen op de efficiëntie van Tchité want Frutos haakte geblesseerd af. Hij haalt wellicht ook de wedstrijd met Standard niet. Ook Pareja blijft geblesseerd. Hassan, die afgelopen weekend twee keer scoorde, staat nu alvast in de ploeg. Vanderhaeghe speelt z’n vijftigste wedstrijd in Europa.
 
AC Milan kan nog steeds geen beroep doen op Serginho. Ook Favalli en Borriello zijn nog steeds geblesseerd. Gourcuff, het jonge talent begint wellicht op de bank. Hij was een tijdje out met een schouderblessure. Inzaghi en Gilardino zijn de twee spelers die Zitka wellicht het meest voor zich zal zien opduiken.
 
De wedstrijd wordt geleid door Fandel. Die leidde enkele jaren terug ook al een andere wedstrijd van Milan tegen een Belgische ploeg, namelijk Club Brugge – Milan. Toen verloor Club Brugge. Hij floot ook de wedstrijd tussen Kroatië en België die op 4-0 eindigde, Vandendriessche verdedigde toen het Belgische doel. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.45 en is live te bekijken op KANAALTWEE. Ook via Sporza Radio is de wedstrijd te volgen.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties