Analyse Doornik verstevigt leiderspositie

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Doornik verstevigt leiderspositie
Foto: © SC

Leider Doornik staat stevig in zijn schoenen na de negende speeldag. De topper tegen Oudenaarde werd winnend afgesloten en alle ploegen die in de buurt stonden verloren. Sint-Niklaas diende een ferme tik uit aan Cappellen. 

Met Doornik en Oudenaarde stonden twee kandidaat-periodewinnaars tegenover mekaar. Beide ploegen draaien al sinds de start van de competitie mee bovenaan. Leider Doornik scoorde één keer in elke helft en wees Oudenaarde terug. Dooornik pakt nog een paar punten extra op zijn concurrenten en staat nu resoluut op kop. Oudenaarde zakt naar een gedeelde vierde plaats en mag de periodetitel vergeten. 

Diegem en Péruwelz waren nog twee ploegen die bovenaan stonden en elkaar afgelopen weekend partij gaven. Péruwelz kwam al snel op voorsprong, maar dat deerde Diegem niet. Uiteindelijk hielden deze ploegen het op een gelijkspel en daar mocht Péruwelz nog blij mee zijn. Diegem beent Oudenaarde bij in de stand. 

Dan was er ook nog het duel tussen Cappellen en Sint-Niklaas. Dat zijn twee ploegen die aan het eind van het verhaal toch bovenaan verwacht worden. In het begin van de competitie hadden ze het toch moeilijk om hun ambities waar te maken. Cappellen kreeg weer een opdoffer te verwerken en ging in eigen huis de boot in. Hierdoor blijft Cappellen in de onderste gelederen van het klassement vertoeven. Bij Sint-Niklaas heeft de trainerswissel toch wat teweeg gebracht. Sint-Niklaas lijkt de stap naar de subtop al gemaakt te hebben. 

Een andere ploeg die aan een inhaalrace bezig is, is Verbroedering Geel. De laatste weken heeft Geel terug het goede spoor te pakken dat en dat werd nog eens bewezen tegen Torhout. Met drie doelpunten in een dol derde kwartier werd Torhout uitgeteld. Torhout is na een knappe start nu toch al teruggevallen naar de zevende plaats. Geel zet zijn achtervolging verder en is voor het eerst dit seizoen terug te vinden in de bovenste klassementshelft. 

SK Maldegem zit in dringende puntennood en in mindere maten is dat ook het geval voor Verbroedering Meerhout. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen en vooral voor Maldegem was de seizoensstart teleurstellend. Het onderlinge duel tussen deze ploegen was dus van groot belang. Maldegem miste vroeg in de wedstrijd een strafschop en dat zou van groot belang blijken te zijn. Een spannende en spectaculaire wedstrijd eindigde op een 3-3 gelijkspel. Op het einde benutte Maldegem een tweede strafschop wel om toch nog gelijk te maken. Maldegem schiet met deze puntendeling echter weinig op. Ook Meerhout bevind zich nog in de gevarenzone. 

Standaard Wetteren moest vorige week in Doornik zowaar een nederlaag doorspoelen. Geen betere remedie om dat te verwerken dan een overwinning tegen KV Turnhout. En zo geschiedde. In twee minuten tijd werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk haalde Wetteren het met 3-2. Standaard Wetteren staat nu derde op vier punten van leider Doornik. Turnhout blijft zoeken naar continuïteit en is op de elfde plaats beland. 

RC Mechelen was vastbesloten om de thuismatch tegen SW Harelbeke aan te grijpen om nog eens een zege te laten noteren. Maar SW Harelbeke verdedigde zich stevig en was niet van plan de punten cadeau te doen. Mechelen leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar kwam in de laatste drie minuten nog twee keer tot scoren. Harelbeke bleef ontgoocheld en puntenloos achter. RC Mechelen rukt op naar de negende plaats in de stand.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties