Kampenhout dient Grimbergen slag toe

Kevin Vanbuggenhout

Na een mindere seizoensstart won Kampenhout al drie keer op rij met als absoluut hoogtepunt de stuntzege op het veld van Bornem. Het bezoek van rode lantaarn Grimbergen mocht niet al te veel problemen opleveren. Dat draaide enigszins anders uit.

Daniël Begijn debuteerde als interimcoach van Grimbergen en hij bracht toch enkele wijzigingen aan. Zo stonden Van Den Bogaert en Verelst voor het eerst aan de aftrap. Een kopbal van Kassindi was het eerste wapenfeit uit de wedstrijd. Dan was het de beurt aan Kampenhout, maar de vrije trap van Janssens kon niet echt voor het nodige gevaar zorgen. De eerste helft kon niet meteen bekoren. Grimbergen hield de boel gesloten en Kampenhout legde niet voldoende creativiteit aan de dag. Pollefoort zette zich door, maar zijn schot werd gekeerd. Aan de overkant schoot Valgaerts in het zijnet. Kampenhout leek ten einde raad en dreigde enkel nog met schoten van Tack en Janssens uit de tweede lijn. Een logische 0-0 aan de rust.

In de tweede helft kregen de toeschouwers toch een meer open wedstrijd te zien. Een poging van Verelst ging naast. Lievens moest zijn kunnen tonen op een nieuwe vrijschop van Janssens. De verhoudingen bleven dezelfde, beide ploegen waren elkaar waard. Na een poging van Gaudaen viel de bal voor de voeten van Pollefoort die van dichtbij binnentrapte: 0-1. Lang kon Grimbergen niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer belandde een vrije trap van Janssens in doel. Lievens ging plat op een schot van Valgaerts. Grimbergen was nog een paar keer gevaarlijk op de tegenaanval. Gaudaen stootte op Job Sueters en een paar minuten later redde Vervoort de Kampenhoutse meubels. Vervoort kreeg overigens nog een goede kopkans, maar de bal ging naast. Het leek een gelijkspel te worden, maar in de blessuretijd mocht Kampenhout nog één keer een vrije trap nemen. Delmotte ging achter de bal staan en Vermeulen zorgde voor de onverdiende 2-1.

Grimbergen was de hele wedstrijd door de evenknie van Kampenhout, maar stond na afloop van de wedstrijd toch weer zonder punten. Kampenhout behaalde in extremis een onverdiende overwinning. Voor rode lantaarn Grimbergen was dit de zoveelste tegenslag. Grimbergen zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

KAMPENHOUT: Job Sueters, Vermeulen, Boentges, Verhaegen, Tack(76' Vervoort), De Geeter, Janssens, Delmotte, D'Hossche, Valgaerts, Solomon(68' Schoeters)

GRIMBERGEN: Lievens, Van Den Bogaert(81' Puttemans), Horasanli, Peeters, Van Winckel, Ben Kouidar, Baudet, Verelst, Pollefoort, Kassindi(46' Bras), Gaudaen

DOELPUNTEN: 59' Pollefoort 0-1, 64' Janssens 1-1, 90'+3' Vermeulen 2-1

GEEL: Baudet, De Geeter