Midweekvoetbal in Duitsland

Philippe Crols
| 0 reacties
Midweekvoetbal in Duitsland
Foto: © SC

In de Belgische competitie wordt er tijdens de week niet gevoetbald, maar in diverse andere landen wel. Zo ook in Duitsland waar de heren voetballers dinsdag en woensdag speeldag elf zullen afwerken. De meest in het oog springende affiche is Stuttgart - Hamburg. Leider Bremen trekt naar Nürnberg. 

Dinsdag staan er vier wedstrijden geprogrammeerd. De meest aantrekkelijke partij is dus die tussen Stuttgart, ploeg in vorm, en Hamburg, een ploeg die dit seizoen nog niet in vorm is geweest. De thuisploeg is na een goede reeks opgerukt naar plaats twee terwijl HSV onderin blijft verdersukkelen. Ook afgelopen weekend werd er weer verloren. Dit keer gebeurde dat tegen Wolfsburg. 

Nog op dinsdag trekt leider Werder Bremen naar Nürnberg. Dat is een ploeg die niet langer meer ongeslagen is na het verlies van afgelopen weekend in Berlijn. De thuisploeg hoopt om eindelijk nog eens te kunnen winnen voor eigen volk, maar makkelijk zal dat niet zijn, want de tegenstander van dienst is koploper Werder Bremen. Dat Werder heeft toch ook wat goed te maken na de puntendeling in eigen huis tegen Cottbus. 

Dortmund en Aachen spelen deze week ook een belangrijk duel. Wie wint behoudt de aansluiting met de subtop, wie verliest zakt weg naar de middenmoot en aangezien die in Duitsland nogal dicht aansluit bij de degradatiezone kom je daar beter niet te dicht in de buurt. Aachen is aan een slechte reeks, nul op negen, bezig. Dortmund blijft dan weer wisselvallig presteren en kon nog maar een keer winnen dit seizoen voor eigen volk. 

Mainz-Wolfsburg is de laatste wedstrijd van dinsdag. Wolfsburg is dankzij Mike Hanke en twee driepunters op rij voorlopig even gerustgesteld. Dat kunnen we niet zeggen van Mainz dat maar een punt boven de laatste plaats hangt. Het pakte afgelopen weekend wel een hoopgevend puntje in Leverkusen. 

Woensdag dan krijgt een van de nummers drie, Bayern München, een op papier makkelijke opdracht voorgeschoteld. Rode lantaarn Hannover komt namelijk op bezoek in München. Bayern is thuis nog altijd bijzonder moeilijk van de drie punten te houden en dus wordt het voor de bezoekers uit Hannover vrij moeilijk om na deze speeldag de rode lantaarn door te geven. 

Mochten ze dat toch doen dan is Bochum een van de kanshebbers om deze in zijn bezit te krijgen. Hoewel, de ploeg uit het Ruhrgebied boekte afgelopen weekend een immens belangrijke zege in en tegen Hannover en heeft dus opnieuw het nodige vertrouwen. Dat kan van de tegenstander, Leverkusen, niet gezegd worden. Afgelopen weekend kwam het thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen degradatiekandidaat Mainz en zo blijft het in die rechterkolom staan. 

Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach zijn twee teams die dringend een overwinning kunnen gebruiken. Na enkele miskleunen, zowel in de competitie als beker, was er voor Schalke in de partij tegen Bayern weer beterschap, maar door de talrijk gemiste kansen werd er niet gewonnen. In Gladbach moet dat dus wel gebeuren, maar ook de Belgische hofleverancier van de Bundesliga doet er goed aan de drie punten thuis te houden. Als je in de Bundesliga een nul op negen boekt kom je namelijk al snel onderaan te staan. 

Hertha Berlijn moet op bezoek bij Arminia Bielefeld en dat is allerminst een cadeau dit seizoen. Bielefeld doet het thuis bijzonder goed en Hertha Berlijn is en blijft toch nog altijd die wisselvallige topclub. De ploeg die woensdag aan het langste eind trekt komt tussen de topteams te staan. 

Cottbus is een ploeg die het momenteel zeer goed doet. Het mag zich tot op heden de beste promovendus noemen en staat op een knappe zesde plaats. We hoeven er dus geen tekeningetje bij te maken dat mits winst er een bijzonder goede zaak wordt gedaan. Winnen is echter makkelijker gezegd dan gedaan tegen Frankfurt. Ondanks dat de Uefa Cup-deelnemer pas in de rechterkolom staat verloor het tot dusver enkel en alleen in en tegen Bayern München. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties