Clash tussen Boom en Berchem

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Clash tussen Boom en Berchem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De derby tussen Rupel Boom en Berchem Sport vangt de meeste aandacht dit weekend. Ook op de regionale televisie zal dit duel op de voet gevolgd worden. Opwijk wil de nederlaag tegen Aalst wegvegen met winst in Temse.

Rupel Boom en Berchem ambieerden dit seizoen niets minder dan de titel. Daarvoor lijken beide ploegen echter al uitgeteld. Boom miste zijn start compleet en heeft het goede spoor nog steeds niet helemaal te pakken. Berchem daarentegen draait nog mee in de subtop, maar de laatste weken vielen de resultaten toch tegen. Vooral op eigen terrein verloor Berchem al heel wat punten. Pikant detail: Urbain Spaenhoven begon het seizoen als trainer van Berchem, maar coacht nu Rupel Boom. Mits winst komt Boom op één punt van Berchem in de stand. Het wordt dus een geladen duel waarin er voor beide ploegen veel op het spel staat.

SV Temse mag tot nu toe zeker tevreden zijn over zijn prestaties in de competitie. Die prestaties worden ook beloond met een vierde plaats. Er is wel nog een kloof met Opwijk, de derde in de stand. Door te winnen van Opwijk kan Temse al een eerste stap zetten richting het dichten van die kloof. Opwijk heeft de nederlaag in de topper tegen Aalst achter zich gelaten en wil nu weer aanknopen met een overwinning.

Na de verrassende thuisnederlaag tegen Kampenhout heeft SV Bornem zich gewoon weer herpakt. Vorige week werd er immers gewonnen op het veld van Dilbeek, ook al was het verschil niet groot. Bornem zal toch willen bewijzen dat de thuisnederlaag tegen Kampenhout een toevalstreffer was. Dat kan door de drie punten thuis te houden tegen Verbroedering Meldert. Nu Boom opzij werd gezet, leeft er in Meldert weer hoop op een mooi seizoen. In Bornem tracht Meldert zijn opmars verder te zetten.

Slachmuylders staat weer aan het roer van rode lantaarn Grimbergen. De trainer hoopt deze keer wel voor de kentering te kunnen zorgen. Grimbergen kan een overwinning tegen Dilbeek goed gebruiken. Anders dreigen de naaste concurrenten te ver weg te lopen. Dilbeek wil een alleenrecht op die vijfde plaats en trekt uiteraard naar Grimbergen voor de drie punten.

Eendracht Opstal wist zich met aardige resultaten in de middenmoot te nestelen. Vorige week nog werd er een punt weggekaapt op het veld van Berchem. In de thuiswedstrijd tegen Olympia Wijgmaal kan er bevestigd worden. Wijgmaal pakte vorige week nog eens een punt, maar was daar niet tevreden mee. Er moet dan maar gewonnen worden in Opstal.

Woluwe-Zaventem probeert alle mogelijke manieren te bedenken om weer punten te pakken. Na een knappe voorbereiding en een goede competitiestart leek Woluwe-Zaventem klaar voor een mooi seizoen. Daarna maakte de club echter een vrije val en de laatste vijf wedstrijden gingen verloren. Tijd om weer punten te pakken dus. Tegenstander Kampenhout won echter zijn laatste vier wedstrijden en zit dus vanzelfsprekend in de winning mood.

Eendracht Aalst is nog niet helemaal zeker van de eerste periodetitel. Enkel een mirakel kan de Aalstenaren nog van een eindrondeticket houden. De wedstrijden tegen Schoten lijkt een mooie gelegenheid te zijn om te vieren. Schoten deed recentelijk goede zaken onderin door tegen Grimbergen en Woluwe-Zaventem te winnen. Of Schoten ook Aalst kan bedwingen valt echter te betwijfelen.

Voor Ukkel kwam de competitie maar traag op start, maar het lijkt alsmaar beter te gaan. In de belangrijke matchen kon Ukkel toch al heel wat punten rapen. De ontmoeting met Lebeke-Aalst levert misschien een nieuwe mogelijkheid op. Lebeke-Aalst begon goed, maar moet zich ondertussen toch tevreden stellen met een plek in de middenmoot. Een overwinning zou Lebeke-Aalst goed doen.              
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties