Analyse Geel op weg naar de top

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Geel op weg naar de top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diegem Sport en KV Turnhout haalden op de tiende speeldag zwaar uit. Doornik ging de boot in bij Torhout, maar is wel periodekampioen. Verbroedering Geel heeft het juiste spoor duidelijk te pakken. Hierdoor bleef Sint-Niklaas voor het eerst in twee weken puntenloos achter.

FCN Sint-Niklaas en Geel zijn twee ploegen die behoren tot het kransje kandidaat-kampioenen. Beide teams waren aan een opmars bezig, maar leken toch stilaan hun beste vorm te pakken te hebben. In de tweede helft nam Geel afstand van Sint-Niklaas. Deze overwinning doet voor Geel het beste vermoeden. Geel lijkt stilaan klaar om de rol van titelfavoriet op te nemen. Er rest Geel nog 6 punten van de absolute top. Na twee zeges op rij maakte Sint-Niklaas nog eens kennis met een nederlaag. Door dit resultaat moet Sint-Niklaas Geel naast zich dulden in de stand.

KV Turnhout was vast van plan te winnen om zo zijn stek in de middenmoot weer te veroveren. SK Maldegem had de punten nog harder nodig. Maar er wachtte Maldegem een afslachting in Turnhout. Maldegem werd in Turnhout helemaal belachelijk gemaakt. Na twintig minuten stond het al 3-0 en in de tweede helft kreeg Maldegem drie doelpunten in zes minuten tijd binnen. Uiteindelijk werd het 8-0. Turnhout aan het feest en Maldegem zwaar in de problemen.

Torhout ontving op de laatste speeldag van de eerste periode FC Doornik. De leider maakte een matte indruk. Dat gaf Torhout de kans om aan te knopen met de zege en zo weer de top vijf in te duiken. Twee strafschoppen in de tweede helft waren er voor Doornik te veel aan. Doornik pakte wel de eerste periodetitel. 

SV Oudenaarde draaide van in het begin knap mee bovenaan. Op de laatste speeldagen van de eerste periode kreeg Oudenaarde enkele moeilijke wedstrijden voorgeschoteld. Daarin kon Oudenaarde geen punten rapen. Er moest dus opgepast worden voor een vrije val. Maar ook tegen Standaard Wetteren bleef Oudenaarde puntenloos achter. Oudenaarde verdiende nochtans meer. Maar het feit is dat Oudenaarde na een 0 op 9 gezakt is naar de zesde plaats in de rangschikking. Wetteren blijft het nog steeds uitstekend doen en wordt nu tweede. 

Péruwelz is de ploeg die in de eerste periode het langs in het spoor van Doornik bleef. Ondanks de misstap van Doornik kon Péruwelz niet op gelijke hoogte komen. Het verloor immers zelf van Willebroek-Meerhof. In de slotfase zagen zowel Péruwelz als Willebroek-Meerhof een speler uitgesloten worden. In de korte periode dat Willebroek-Meerhof met een man meer stond, kwam het ook tot scoren. Een verrassende nederlaag voor Péruwelz dat zakt naar de vierde plaats. Bij Willebroek-Meerhof begint trainer Luc Leys met een overwinning. Voor Willebroek-Meerhof was het meteen de eerste overwinning van het seizoen.

SW Harelbeke stond voor een moeilijke opdracht, want Diegem kwam op bezoek. Toch is het in de thuiswedstrijden dat Harelbeke zijn punten moet pakken. Harelbeke hield 55 minuten stand, maar daarna was het over en startte Diegem zijn pletwals. Goundafi leunt dicht bij zijn beste vorm aan. Diegem sloot de wedstrijd af met een duidelijke 0-5 overwinning. Harelbeke staat nog steeds in de gevarenzone terwijl Diegem het bijzonder goed blijft doen.

Verbroedering Meerhout behaalde een belangrijke overwinning tegen RC Mechelen. Want door deze overwinning slaat Meerhout een kloof van vijf punten met de derdelaatste, SW Harelbeke. RC Mechelen heeft in zijn uitmatchen nog niet te veel punten geoogst en staat nu elfde.

SK Londerzeel blijft zich voorlopig handhaven in de middenmoot. Tegen Cappellen werd een scoreloos gelijkspel behaald. Londerzeel zou toch nog eens moeten winnen om zo de ademruimte weer wat te vergroten. Cappellen zit echter in een veel dieper dal. Met gelijk te spelen gaat Cappellen achteraan niet weggeraken. Cappellen wordt in de stand voorbij gestoken door Meerhout en staat nu dertiende.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties