ZW Vlaanderen - Dames Zultse VV 5-0

ZW Vlaanderen - Dames Zultse VV  5-0

Zuid-West besliste de derby te Harelbeke met drie doelpunten in 4’. Hierdoor was de tweede helft ondanks een beter Zultse niet meer van belang.

De wedstrijd begon aantrekkelijk.  Een vrije trap van Marijke De Rouck werd door doelvrouw De Block met moeite uit haar doelvlak geweerd.  De dooropvolgende hoekschop belandt via het hoofd van Lore Vandeghinste in de handen van Veerle De Block.  Zuid-West voelt het gevaar en gaat sneller voetballen. De talrijke aanwezige supporters krijgen pittige maar korrekte duels te zien en stilaan bouwt Zuid-West de kansen op.  Na 6’ zet Ann Blauwblomme voor maar gelukkig voor Zultse was er niemand gevolgd.  In de 10’ moet Nele Cortvriend voor het eerst plat gaan.  Een verre trap van Christine Saelens neemt een gevaarlijke wending waarbij Nele de bal in hoekschop duwt.  Na 18’ komen de bordjes op 1-0.  Angelique De Wulf kan op rechts doorzetten en voorzetten.  Een goed gevolgde Kimberly Vandenabbeele schiet hard binnen. Zultse bekomt niet van de opdoffer.  Een voorzet wordt doorgekopt en de vrijstaande Saelens schiet de bal in de verste hoek binnen (2-0).   Eén minuut later mag Zultse de boeken dicht doen.  Een voorzet vanop rechts belandt bij Angelique De Wulf die binnenduwt (3-0).  Zuid-West blijft op de Zultse helft en scoort aan 100%.  Na 30’ kan Audrey Vandenbroecke aanleggen met de 4-0 tot gevolg.  Zultse reageert even maar het schot van Marijke De Rouck gaat naast het doel.  Zuid-West kent echter meer succes.  Angelique De Wulf gaat door op snelheid en legt de 5-0 ruststand (en eindstand vast).
In het begin van de tweede helft krijgen we een ander Zultse te zien (maar dan is de wedstrijd al gespeeld) met kansen langs beide zijden.  Een vrije trap van Ellen Volckaert komt bij Marijke De Rouck die de bal in de handen van De Block schiet.  In de 51’ kan Jill Stevens aanleggen, maar haar schot wordt door Ellen Volckaert in hoekschop verwerkt.  Na een goed kwartier spelen in de tweede helft krijgt De Rouck enkele kansen.  Een goeie inspanning leidt echter slechts tot een hoekschop en even later moet De Block zich reppen bij een vrije trap van Marijke.  Maar ook Bianka Ternier krijgt de kans om de eerredder te scoren.  Elien Ameye stoort goed en kan afleggen naar Annelies Demeijer die doorsteekt naar Bianka Ternier.  Bianka komt in stelling maar plaatst de bal jammer genoeg naast het doel.  Zuid-West komt er nu nog heel sporadisch maar wel vlijmscherp uit.  Christine Saelens trekt richting doel waarbij Nele Cortvriend goed plat gaat.  Aan de andere kant noteren we een goeie Zultse aktie.  Marijke De Rouck legt af naar Bianka Ternier die Veerle De Block op haar weg vindt.  Zultse blijft nog aandringen maar tot echte kansen komt het niet meer.
Volgende week ontvangt Zultse hekkensluiter DVK Haacht.  Hopelijk zijn de Zultse meisjes dan 90’ bij de pinken.

DVC Zuid-West Vlaanderen : Veerle De Block, Heleen Jaques, Sarah Beeckmans, Kaatje Vergalle (81’ Victoria Bottecchia), An Blauwblomme (66’ Sylvie De Bruyne), Kimberley Vandenabbeele, Ingrid De Rycke, Christine Saelens, Angelique De Wulf, Jill Stevens (69’ Liselore Carlier), Audrey Vandenbroecke

Zultse : Cortvriend Nele, Volckaert Ellen, Eva Van Daele (46’ Sofie De Puydt), Elien Ameye, Delphine Cael (81’ Evi Wallez), Fien Decabooter, Laurence Marchal, Lore Vandeghinste, Annelies Demeijer, Joke Verlinde (46’ Bianka Ternier), Marijke De Rouck

Doelpunten : 18’ Kimberly Vandenabbeele  1-0; 21’ Christine Saelens 2-0;  22’ Angelique De Wulf 3-0; 30’ Audrey Vandenbroecke 4-0 ; 39’ Angelique De Wulf 5-0

Gele Kaarten : Kaatje Verhalle (ZW)