Drie schwalbes : ontslag bij Torquay Utd

Luc Goderis
| 0 reacties
Drie schwalbes : ontslag bij Torquay Utd
Foto: © SC

Torquay United, een club uit de Engelse League Two, zal in de toekomst disciplinaire sancties gaan nemen tegen eigen spelers die schwalbes maken, valsspelen of blessures veinzen.  

De Gulls die momenteel onderaan in de vierde klasse bengelen nemen zo een duidelijk standpunt in.  Clubvoorzitter Chris Robert zette zelfs een boetesysteem op poten en wie drie keer in de fout gaat wordt onmiddellijk uit de club gezet.

De voorzitter doopte het systeem "Torquay Initiative" en wil er ook andere clubs toe aanzetten hetzelfde te doen.  

"Als Torquay United zich dit kan veroorloven, dan kan ook iedere andere club, zowel professioneel als op amateurbasis, ons voorbeeld volgen.  Elke club moet instaan voor het gedrag van de eigen spelers op het veld. Het Britse voetbal moet dit probleem echt oplossen, want het valsspelen is een smet op de sport en heeft ook het WK in Duitsland geteisterd", verdedigde Robert zijn systeem.

Bij een eerste overtreding zal de betrokken speler een brief en boete krijgen.  Een tweede keer over de schreef gaan resulteert in een laatste waarschuwing en de maximumboete die een club van de Engelse bond mag opleggen.  Wie zich toch nog een derde keer laat pakken op valsspelen wordt meteen op de transferlijst gezet of ontslagen op grond van het overtreden van de gedragscode.

Het is volgens Robert de verantwoordelijkheid van zijn spelers om op de been te blijven en pogen te scoren.  "Het zal hen alvast van aardig wat druk ontnemen.  De keuze tussen vallen en een strafschop uitlokken of doorgaan en proberen te scoren, zal nu vlug gemaakt zijn.  We wachten met spanning af of clubs als Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool en de rest van de Premier League ons voorbeeld volgt", besloot de clubvoorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties