Analyse Spannende titelstrijd

Spannende titelstrijd
Foto: © SC

Met iets meer dan een kwart van de wedstrijden gespeeld, is het eens tijd om een blik te werpen op de Serie B. De stand leert ons dat de titelstrijd razend spannend beloofd te worden. Het verschil tussen het leidersduo Piacenza en Napoli, en het trio Bologna, Brescia en Triestina die plaatsen 8, 9 en 10 in het klassement bezitten, bedraagt immers amper drie punten.
 
Toch blijft Juventus Turijn de grote favoriet voor de titel. Puur theoretisch gezien behaalde De Oude Dame 30 punten, maar door de 9 strafpunten staat de Turijnse ploeg in de praktijk op één punt van het leidersduo. Ook de verwachtte titelkandidaten zoals Napoli, Bologna, Genoa en Brescia zijn bovenaan te vinden.
 
Er zijn net als in de Serie A ook dit seizoen in de Serie B een paar verrassingen te noteren. Dat Piacenza na twaalf speeldagen bovenaan het klassement zou staan, was niet verwacht. Ook Cesena, Rimini en Triestina blijken in een uitstekende vorm te zitten. Mantova bevestigt dan weer dat toen men vorig seizoen in hun debuutseizoen in de Serie B lange tijd aan kop stond, geen toeval was.
 
Onderaan begint het al warm te worden voor Arezzo, Vicenza en Pescara. Arezzo begon het seizoen met -6 en staat met -1 nog altijd in het negatief. Vincenza behaalde amper een 4/36 terwijl Pescara een punt meer behaalde, maar dat punt kwijtspeelde wegens het niet tijdig indienen van een dossier voor het betalen van de RSZ. De kloof met bovenstaande Hellas Verona bedraagt al 6 punten.
 
Modena is één van de grote teleurstellende ploegen dit seizoen. De ploeg kocht in de zomer heel wat spelers aan en werd getipt als een promotiekandidaat. Met een 18de plaats en amper 11 punten uit de mogelijke 36 schiet van die voorspelling bitter weinig over. Ook degradanten Lecce en Treviso, die beiden de wens uitdrukten om onmiddellijk terug naar de Serie A te willen stijgen, staan met respectievelijk een 15de en 16de plaats ver onder de verwachtingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties