West Ham in IJslandse handen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
West Ham in IJslandse handen
Foto: © SC

Ook de Londense club West Ham is nu in handen gekomen van buitenlandse investeerders. Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van de club uit het oosten van Londen heeft ingestemd met een overname voor een bedrag van 117 miljoen euro.

Het consortium dat West Ham overneemt staat onder leiding van Eggert Magnusson. Die is momenteel voorzitter van de IJslandse voetbalbond maar zal die functie inruilen voor het voorzitterschap van West Ham. "We kunnen nu een einde maken aan de weken van onzekerheid en doorgaan met de volgende fase in de ontwikkeling van deze prachtige club, waarbij manager Alan Pardew de leiding zal hebben over de verrichtingen op het veld", aldus Magnusson.

Magnusson sprak ondertussen met Pardew over mogelijke versterkingen tijdens de winterstop. The Hammers staan er momenteel op sportief gebied niet zo goed voor. Met elf punten staat de club pas op een zestiende plaats in de Premier League.

Met de komst van Magnusson in Upton Park lijkt de toekomst van de Argentijnse sterren Carlos Tévez en Javier Mascherano niet meer bij West Ham te liggen. Beide internationals kwam er op voorspraak van de zakenman Kia Joorabchian maar die zag zijn pogingen om West Ham over te nemen, mislukken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties