'Jentzsch moet bij de Mannschaft'

'Jentzsch moet bij de Mannschaft'
Foto: © SC

In de regionale Duitse krant Wolfsburger Nachrichten verklaart Wolfsburg-coach Klaus Augenthaler dat Simon Jentzsch, doelman van de Volkswagenclub, in de Duitse nationale ploeg hoort. Momenteel krijgen Timo Hildebrand (VfB Stuttgart) en Robert Enke (Hannover 96) de voorkeur van bondscoach Joachim Löw als reserves voor Jens Lehmann (FC Arsenal).

"Simon is veel beter dan Enke en Hildebrand. De volgende keer dat ik met Andreas Köpke (doelmannentrainer bij de Duitse nationale ploeg, nvdr) praat, zal ik dat eens met hem bespreken", aldus Augenthaler.

Mede dankzij de goede prestaties van Jentzsch kampeert VfL Wolfsburg in de middenmoot van de Bundesliga. De 30-jarige doelman heeft nog maar tien doelpunten moeten incasseren in dertien partijen en afgelopen weekend was hij de grote uitblinker in de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld die op een scoreloos gelijkspel eindigde.

Jentzsch was in het verleden nog Duits jeugdinternational en maakte twee jaar geleden nog deel uit van de Duitse nationale ploeg toen die op toernee ging in Azië. Daar kwam hij echter niet in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties