Kerzhakov wil naar Sevilla

Luc Goderis
| 0 reacties
Kerzhakov wil naar Sevilla
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Kerzhakov wil tijdens de winterstop de overstap maken naar Sevilla.  De Russische aanvaller van Zenit Sint Petersburg zei dit donderdag aan enkele Spaanse media.

De trefzekere centrumspits van Zenit werd al geruime tijd gelinkt aan Sevilla, maar het team van Dick Advocaat hield tot nu toe het been stijf.  Ook vorige zomer was er al eventjes sprake van een overgang naar de Primera Division, maar nu lijken de kaarten anders te liggen.

Alexander Kerzhakov is in Sint Petersburg bezig aan de laatste maanden van zijn contract en studeert naar eigen zeggen al volop Spaans.  "Ik wil tijdens de winterstop overstappen naar Sevilla.  Er ligt al een aanbieding op tafel en ik zal deze accepteren", aldus een zeer duidelijke Kerzhakov.

Met de carrière van Kerzhakov is het de laatste jaren in een steile rechte lijn omhoog gelopen.  In 2000 speelde hij nog voor het amateurclubje Svetogorets Svetogorsk.  Zijn neus voor doelpunten leverde hem toen een transfer op naar Zenit, waar hij uitgroeide tot een Russische international.  Vorig seizoen werd de 23-jarige aanvaller gekozen tot speler van het jaar in de Russische Liga.

Zenit vraagt overigens een transferom van circa 9 miljoen euro voor Kerzhakov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties