Belangrijke avond voor FC Twente en Vitesse

Geert Bukkems
| 0 reacties
Belangrijke avond voor FC Twente en Vitesse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    
Op vrijdagavond wordt er normaliter slechts één wedstrijd afgewerkt in de Eredivisie en dat is vandaag niet anders. Vanavond speelt FC Twente in het eigen Arke Stadion een wedstrijd tegen Vitesse, wat daarvoor helemaal uit Arnhem moet komen. Beide ploegen hebben gemeen dat ze tijdens de zomer allebei van trainer zijn gewisseld.
 
FC Twente, wat in de zomer Fred Rutten kreeg als nieuwe trainer doet het stukken beter als Vitesse met als nieuwe trainer Aad de Mos. FC Twente staat namelijk op dit moment op een knappe vijfde plaats met één punt achterstand op de nummer vier: Feyenoord. Vitesse doet het stukken minder, de Arnhemmers staan namelijk op een matige twaalfde plaats. Daar moet wel bij vermeld worden dat de Arnhemmers nog twee wedstrijden minder gespeeld hebben dan de rest.
 
FC Twente speelde afgelopen weekeinde gelijk tegen Ajax: 1-1. Eigenlijk keek niemand daar van op, want de Tukkers hebben namelijk op dit moment een goed draaiend team wat eigenlijk van iedere tegenstander uit de Eredivisie kan winnen. Met nieuwelingen als Orlando Engelaar en Otman Bakkal versloeg FC Twente zelfs het ongenaakbaar geachte PSV.
 
Bij Vitesse gaat het beduidend minder. Vorige week werd het uitduel met ADO Den Haag gestaakt toen de Arnhemmers juist met 3-0 voorstonden. In de speelronde daarvoor werd er wel nog knap gewonnen met 4-2 van FC Utrecht. Toch bezetten de Arnhemmers een twaalfde plek en daar zullen ze niet blij mee zijn in Gelderland.
 
Vanavond komt Vitesse dus op bezoek bij de Tukkers in het Arke Stadion. Het is voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, want beide ploegen leken de afgelopen weken in goede vorm te steken en wat is er beter voor een nog betere vorm dan een overwinning?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties