Euro 2007: Vier tickets voor Olympische Spelen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Euro 2007: Vier tickets voor Olympische Spelen
Foto: © SC

Van 10 tot 23 juni strijden onze beloften in Nederland om het Europees Kampioenschap. Maar de Europese titel is niet de enige inzet, want op het toernooi worden ook vier tickets voor de Olympische Spelen van 2008 verdeeld.

Als onze beloften de poule met Nederland, Israël en Portugal overleven en zich zo plaatsen voor de halve finale, mogen ze in de zomer van 2008 naar de Olympische Spelen in Peking. Maar zelfs als onze nationale trots de groepsfase niet overleeft, maakt het nog een kans op zo'n ticket.

Engeland, dat in Groep B Italië, Tsjechië en Servië bekampt, mag immers sowieso niet naar de Olympische Spelen. Engeland staat namelijk niet apart ingeschreven bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC), maar gaat onder de noemer Verenigd Koninkrijk naar dat toernooi. Het IOC wil geen uitzondering maken voor Engeland, dus mag het team zeker niet naar de Olympische Spelen van 2008.

Als Engeland straks de halve finale haalt, blijft er dus een ticket over. De Uefa besliste om in dat geval een extra play-offwedstrijd te organiseren tussen de twee derdes van elke groep. Die eventuele play-offwedstrijd gaat dan op 21 juli in Nijmegen door. Als België dus niet doorgaat, maar wel derde eindigt in de groep, en als Engeland dan ook nog eens wel de groepsfase overleeft, mag ons land tegen de derde van de andere groep alsnog strijden om een Olympisch ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties