Moeilijk programma voor top vijf

Moeilijk programma voor top vijf
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de twaalfde speeldag op het programma. Er staan opnieuw een aantal heel aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Zo krijgt Charleroi het nummer vijf Woluwe op bezoek, treft koploper Sprimont het nummer zes Bocholt en gaat Tongeren HM op bezoek bij buur Visé. Het nummer drie UR Namur lijkt voor de makkelijkste opdracht te staan, de ploeg uit Namen ontvangt La Louvière. 

Olympic Charleroi krijgt WS Woluwe op bezoek. De Vlaams-Brabanders zijn bezig aan een constant seizoen. De ploeg verloor tot nu toe met UR Namur en Sprimont enkel tegen twee top drie ploegen. Afwachten of ook de laatste top drie ploeg te sterk blijkt. Olympic verloor in het eigen stadion nog geen enkel punt. De eerste periodekampioen speelde vorige week 1-1 gelijk in de topper tegen CS Sprimont en ziet hierdoor UR Namur naderen tot één punt. De Karolingers hebben wellicht winst nodig om de virtuele eerste plaats (Sprimont staat een wedstrijd voor) niet uit handen te geven.

Ook CS Sprimont staat voor een lastige opgave, de Luikenaars gaan op bezoek bij Bocholt VV. De Limburgers zijn bezig aan een knap seizoen en staan op een verdiende zesde plaats. Sprimont verloor de laatste twee wedstrijden wat van zijn pluimen, de ploeg kwam niet verder dan een één op zes en zag hierdoor de eerste periodetitel alsnog verloren gaan. Afwachten of Sprimont opnieuw zijn dodelijke effeciëntie van de eerste twee maanden van het seizoen en opnieuw kan uitpakken met een overwinning.

Het nummer vier KSK Tongeren HM maakt de moeilijke verplaatsing naar Visé. Beide ploegen werden voor het seizoen als gevaarlijke outsider voor een top drie plaats ingeschat, vooral Visé droomde hardop van een titel. Toch kan de ploeg tot nu toe niet echt overtuigen, met 15 punten op 33 is het verschil met koploper Sprimont inmiddels elf punten. Bij nieuw puntenverlies morgen ziet het er niet naar uit dat Visé nog een rol zal spelen in het titeldebat. Tongeren doet het met vier punten meer behoorlijk, de Eburonen herpakten zich de laatste weken van een mindere periode met een 6 op 6. Om het verschil met de top drie niet nog groter te laten worden is ook voor Tongeren winst eigenlijk noodzakelijk, al zal de ploeg wellicht niet ontevreden zijn met een gelijkspel. 

De derde Limburgse ploeg KSK Hasselt krijgt met Francs Borains het nummer elf op bezoek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt in het voordeel van de Walen. Na vijf opeenvolgende nederlagen konden de Limburgers deze negatieve reeks vorige week eindelijk doorbreken met een gelijkspel in La Louvière. Francs Borains lijkt de ideale tegenstander om opnieuw aan te knopen met een overwinning. De ploeg is bezig aan een kleurloos seizoen en meer dan een plaats in de rechterkolom lijkt er niet weggelegd.

De andere wedstrijden:

UR Namur - La Louvière

FC Luik - Couillet

Kelmis - CG Walhain

Seraing - CS Verviers



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties