Henry moet anderhalve maand rusten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Henry moet anderhalve maand rusten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thierry Henry is aan rusten toe. De Franse spits moet noodgedwongen een rustperiode inlassen om te herstellen van alle blessures waarmee hij dit seizoen kampt. In de Franse sportkrant L'Equipe liet hij verstaan dat die rustperiode zo'n anderhalve maand zal duren. "Na een zestigtal wedstrijden in 2006 komt er een tijd dat je naar je lichaam moet luisteren", aldus Henry.

Henry veegt met die uitspraken meteen de geruchten van tafel dat hij zou overhoop liggen met Arsène Wenger, de Arsenal-manager, die hem tot rusten zou hebben gedwongen. "Ik was vrijdag inderdaad heel kwaad omdat ik niet in de selectie zat, maar dat was omdat ik de ploegmaats niet kon helpen op het veld. Ik kan daar moeilijk mee leven. Maar ik heb niet gekibbeld met de coach", aldus de Fransman.

Sinds het WK kampte Henry al met verschillende blessures. Nu is het zijn nek en een pijnlijk dijbeen die hem teisteren. Door al die fysieke ongemakken, scoort Henry ook veel minder. In de laatste zeven duels met Arsenal, kwam hij maar één keer aan scoren toe. 

Arsenal telt in de Premier League al zestien punten achterstand op Manchester United dat wel één duel meer speelde. In de Champions League vergaat het de Londenaren beter. Het heeft deze week aan één punt genoeg in Porto om naar de achtste finales door te stoten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties