Sensatie: Standard maakt 4-1 achterstand ongedaan

Anthony Van der Planken

Sensatie in Brugge: daar maakte Standard een 4-1 achterstand tegen Club Brugge ongedaan. Een pijnlijke wedstrijd dus voor Club, dat dé kans liet liggen om in te lopen op Genk.

Club startte wervelend aan de wedstrijd, met twee doelpunten van Bosko Balaban binnen het kwartier. Diezelfde Balaban en Salou kwamen dicht bij de 3-0, maar het bleef bij 2-0 tot aan de rust. Overdreven veel kansen waren er niet, wel veel gebikkel. Zowel Jonathan Blondel als Karel Geraerts ontsnapten aan rood.

Na de rust liep Club 3-0 uit via een prachtig nummertje van Elrio Van Heerden. Standard kwam echter beter in de partij en Igor De Camargo scoorde de 3-1. Club Brugge bleef echter rustig, Ibrahim Salou leek de wedstrijd te beslissen met de 4-1. Maar niets bleek minder waar. Een offsidegoal van Fellaini en een eveneens betwistbaar doelpunt van Onyewu brachten Standard opnieuw in de wedstrijd. En in de slotminuut gebeurde het onwaarschijnlijke: Ali Lukunku nette de 4-4 en bezorgde Standard alsnog een punt.