Internacional is eerste WK-finalist

Mathias Dumarey

Internacional Porto Alegre heeft zich als eerste club geplaatst voor de eindstrijd van de wereldbeker voor clubteams. De Brazilianen waren met 2-1 te sterk voor het Egyptische Al Ahly.

Matchwinnaar werd Luiz Adriano. De invaller kopte in de 72ste minuut bij de eerste paal listig een hoekschop door naar de tweede staander waar de bal in doel verdween. Adriano stond pas zeven minuten op het veld. Hij verving het nieuwe Braziliaanse wonderkind Alexandre Pato die last had van krampen.

Diezelfde Pato had Internacional halverwege de eerste helft op voorsprong gebracht. Het 17-jarige supertalent dribbelde zich eerst vast, maar stond na een kluts plots toch weer met de bal in de voeten waarna hij koeltjes doelman Essam El-Haddar vloerde.

Ondanks de kwalificatie voor de finale en twee doelpunten was Internacional absoluut niet de betere van Al Ahly. Noch de Brazilianen noch de Egyptenaren waren in staat om langdurig veldoverwicht af te dwingen. Het verschil tussen beide ploegen zat hem in de efficiëntie. Internacional kreeg minder kansen dan Al Ahly, maar werkte ze wel af.

De Afrikaanse clubkampioen was vlak voor de rust een paar keer erg dicht bij de gelijkmaker. Doelman Clemer redde erg fraai een vrije trap van Emad El-Nahas en even later had hij veel geluk dat een schot van Mohammed Aboutrika op de paal belandde. Net na rust moest Clemer zich wel gewonnen geven toen hij mistastte bij een kopbal van Flavio.