Er rollen koppen bij Club Brugge

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Er rollen koppen bij Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dinsdag evalueerden sportleider Marc Degryse en Emilio Ferrera de heenronde en de spelers. Na dit onderhoud is beslist dat er enkele koppen zullen rollen. Zo heeft Olivier De Cock te horen gekregen dat hij niet meer past in de plannen van Ferrera en naast hem mogen ook Kevin Roelandts, Grégory Dufer en de Kroaat Ivan Leko tijdens de winterstop andere oorden opzoeken.

Vooral voor De Cock is het nieuws een slag in het gezicht. De 31-jarige verdediger speelt al heel zijn leven voor de blauwzwarte formatie. "25 jaar loop ik hier al rond en nu moet ik vertrekken", aldus De Cock in Het Nieuwsblad. "Ik deed de afgelopen weken hard mijn best maar de trainers kiezen voor Brian Priske. Ik ga nu op zoek naar een goede ploeg. In het buitenland? Tja, waarom niet? Ik sta op dit ogenblik voor alles open."

Kevin Roelandts op zijn beurt had de bui al zien hangen. De spits werd enkele weken terug nog naar de B-kern verwezen om disciplinaire redenen. Roelandts had Priske op de korrel genomen en wist niet dat een cameraploeg van een regionale zender zijn uitspraken aan het registreren was.

"Nu hebben ze een reden gevonden om mij te dumpen. Ik zou zogezegd ook een slechte mentaliteit hebben. Of ik nu wraak koester? Ja, op de trainers wel", aldus Roelandts. Sinds zijn verwijzing naar de B-kern werd het jeugdproduct al aan verschillende clubs gelinkt. Eerst toonde rode lantaarn Lierse interesse en ook Brussels-voorzitter Johan Vermeersch ziet wel graten in de 24-jarige speler.

Grégory Dufer had al aangegeven weg te willen uit Brugge, maar desnoods doet hij het seizoen nog uit bij Club. Ook hij kan echter op interesse van Brussels rekenen. Middenvelder Ivan Leko zit in hetzelfde schuitje. [AN]        

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties