Gattuso: 'Milan is minder'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gattuso: 'Milan is minder'
Foto: © SC

Gennaro Gattuso, de stofzuiger op het middenveld van AC Milan, heeft in een vraaggesprek met de Italiaanse media geprobeerd te zoeken naar de oorzaken waarom de rossoneri dit seizoen zo zwak voor de dag komen. Milan staat momenteel op een plaats in de middenmoot van de Serie A en zal alles uit de kast moeten halen om nog een ticket voor de Champions League te bemachtigen. Natuurlijk speelt ook de puntenaftrek als gevolg van het corruptieschandaal van vorige zomer een rol.

Gattuso erkent dat Milan minder goed is dan in de voorgaande jaren. "Deze competitie is absoluut niet wat ik er van verwacht had. Nu hoor ik steeds weer het excuus dat we zo vaak tegen de lat of de paal schieten, maar dit Milan is gewoon zo sterk niet als in de voorbije jaren. Wat de oorzaken zijn? Uiteraard het Calciopoli-schandaal. Die puntenaftrek werkt door in het hoofd van de spelers. Bovendien moesten we ook al vroeg op het seizoen aan het werk in de voorrondes van de Champions League. Mede door dat en het WK hebben de spelers te weinig rust gehad", aldus Gattuso.

De Italiaanse international vindt ook dat de het bestuur schuld heeft aan de sportieve malaise. De spelersgroep had volgens hem meer transfers verwacht. "Andriy Shevchenko vertrok naar Chelsea en andere dragende spelers worden een jaartje ouder. Dit alles zorgt er voor dat Milan minder is dan in andere jaren", besloot Gattuso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties