Analyse AS Roma probeert aan te klampen

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
AS Roma probeert aan te klampen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 16 speeldagen staat Inter alweer een stapje dichter bij de Scudetto. De Nerazzurri waren op geen foutje te betrappen en de concurrenten dunden elkaar uit: AS Roma verpulverde Palermo en blijft, op 7 lengtes, de enige bedreiging voor de titel.

Met Messina had Inter niet onmiddellijk de zwaarste tegenstander, maar de 2-0 betekende wel de negende opeenvolgende overwinning. Daarmee vestigde Mancini (foto) een nieuw clubrecord: legendarische Inter-coaches als Herrera en Trapattoni raakten nooit zover. De toekomst oogt mooi voor de Nerazzurri: zelfs een dip bij de toppers nu hoeft geen probleem te zijn, de bank is immers gestoffeerd genoeg om dat probleemloos op te vangen.

AS Roma reageerde sterk na de klap van Lazio in de derby. Palermo, de enige concurrent voor de tweede plaats, werd met 4-0 afgedroogd. Dat gebeurde onder impuls van een alweer bijzonder productieve Totti, die met zijn 2 treffers wegloopt van de rest in de doelschuttersstand.

Na de 4-0 nederlaag zit het er bij Palermo bovenhuids op tussen voorzitter Zamparini en trainer Guidolin. De voorzitter vond de tactiek van de trainer 'een echte ramp': woorden die wellicht niet in dank zullen worden afgenomen. Na de Europese uitschakeling en het afdruipen in de Coppa Italia is de competitie het enige wat rest. Na alle lofbetuigingen van de voorbije maanden lijkt het opeens wat minnetjes voor de Rosaneri.

AC Milan kon alweer niet winnen, al is dat op het veld van Fiorentina geen schande. De Rossoneri blijven, net als de Viola, troosteloos onderaan bengelen. Mits een deugddoende winterstop is echter nog veel mogelijk, want de kloof met de vierde plaats is voorlopig slechts 9 punten. In elk geval zal er veel moeten veranderen bij Milan, wil het seizoen nog goed aflopen.

Zonder te spelen blijft Catania ondertussen op die vierde stek postvatten. De Sicilianen zullen wel van goede huize moeten zijn om alle aanvallen te weerstaan. Lazio en het verbluffend oprukkende Torino lijken voorlopig het meest in aanmerking te komen om over te nemen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties