Basken vernederen Servië

Mathias Dumarey

In Spanje is het de gewoonte om op het einde van het kalenderjaar enkele selecties van autonome gebieden te laten voetballen in een oefeninterland. Gisterenavond vernederde Baskenland in Bilbao Servië met 4-0. Het Estadio San Mamès was met 30.000 toeschouwers flink gevuld. Doelman Lopez Vallejo (Recreativo Huelva) stopte in de tweede helft nog een strafschop van Djokic. De doelpunten van Baskenland waren van Yeste (32’, Athletic Bilbao), Ismael Urzaiz (40’, Athletic Bilbao), Josu Sarriegi (60’ Athletic Bilbao) en Gari Uranga (85’ Real Sociedad). Servië is één van de tegenstanders van onze Rode Duivels in de kwalificatiepoule voor Euro 2008.

Andalusië speelde tegen het Vredesteam, een mengeling van Israëlische en Palestijnse spelers, en won met 3-1 in het Estadio Olimpico de La Cartuja. Daniel Güiza (FC Getafe) scoorde twee maal. Alejandro Alfaro (FC Sevilla) maakte de derde treffer. Bij de Zuid-Spanjaarden was José Antonio Reyes (Real Madrid) de beste man. Er waren ruim 36.000 toeschouwers aanwezig.

Het Comunidad Valenciana tenslotte versloeg Peru met 3-1 voor amper vijfduizend mensen in Elche. Peru kwam op voorsprong, maar de Spaanse regio kon met een man minder de achterstand toch nog ombuigen. Natalio (52’, CD Castellón), Parri (53’, Albacete Balompié) en Redondo (77’, Albacete Balompié) zorgden in de tweede helft voor de ommekeer naar de uitsluiting van Cesár Arzo (Recreativo Huelva) op het halfuur.