Van Lent weg uit Duitsland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Lent weg uit Duitsland
Foto: © SC

Na slechts één jaar is er al een einde gekomen aan de samenwerking tussen de Duitse tweedeklasser en de 36-jarige Nederlandse spits Arie Van Lent. Het zijn vooral fysieke problemen bij de aanvaller die ertoe geleid hebben dat het contract is beëindigd.

"We zijn het mondeling eens geraakt over de directe ontbinding van het contract. Begin volgende maand zullen de afsluitende gesprekken gevoerd worden", zei de technisch directeur van Rot-Weiß Essen, Olaf Janßen. "Arie's lichaam werkt door meerdere blessures niet meer zo goed zodat hij zijn beste niveau niet meer kan halen."

Van Lent verruilde begin 2006 Eintracht Frankfurt voor RW Essen. Mede danzij zijn zes treffers in de terugronde, kon RW Essen de promotie naar de 2.Bundesliga bewerkstelligen. Hij tekende toen een contract tot de zomer van 2008. Dit seizoen was de inbreng van Van Lent in de ploeg veel beperkter door een operatie aan zijn rug en verschillende andere fysieke ongemakken. Hij speelde dit seizoen zeven wedstrijden waarin hij geen enkele keer doel trof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties