Ferguson overweegt Rangers te verlaten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ferguson overweegt Rangers te verlaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het rommelt bij Glasgow Rangers. De achterstand op leider en aartsrivaal Celtic Glasgow bedraagt nu al zeventien punten en nu heeft Barry Ferguson, de aanvoerder, te kennen gegeven dat hij overweegt om de club van Thomas Buffel te verlaten.

Ferguson werd door de Franse trainer Paul Le Guen tot zondebok verkozen voor de afgrijselijke vertoning op het veld van staartploeg Saint-Mirren waar Rangers slechts 1-1 gelijkspeelde. De Schotse international, zeer populair bij de fans van The Gers, werd nu uit de selectie gezet en bovendien mocht hij zijn aanvoerdersband inleveren omdat Le Guen vond dat Ferguson zijn gezag ondermijnde.

"Ik ben mij bewust van de gevolgen van mijn besluit. Maar als je ziet dat een speler niet achter zijn trainer staat, moet je ingrijpen", aldus Le Guen op de website van de Schotse topclub. De Fransman geniet trouwens nog altijd alle steun van Rangers-preses David Murray.

Het nieuws was nog niet koud of Everton meldde zich al bij Rangers als mogelijke afnemer van Ferguson. De club uit Liverpool wil hem op huurbasis overnemen voor de rest van het seizoen. Le Guen stelt zelf voor dat Ferguson mag blijven op voorwaarde dat hij zijn gedrag veranderd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties