Zware opdracht voor Sevilla, Barça en Real

Dave Sentobin
| 0 reacties
Zware opdracht voor Sevilla, Barça en Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl enkele Belgische ploegen zich onder de Spaanse zon voorbereiden op het tweede deel van de competitie, starten de Spaanse ploegen dit weekend al.

Logisch want in Spanje is de heenronde nog niet afgewerkt. Leider Sevilla, Barcelona en Real Madrid hebben alle drie een zware verplaatsing voor de boeg. Atlético en Valencia kunnen daarvan misschien profiteren om aan hun achterstand te knabbelen.
 
Sevilla trekt morgenavond naar het Romareda-stadion, thuisbasis van Zaragoza. De maños begonnen enorm sterk aan de competitie, maar vielen de laatste weken terug na twee thuisnederlagen. Zaragoza staat één punt onder de Champions League-plaatsen. Als de ploeg morgen verliest, wordt de kloof met de leider maar liefst dertien punten. Bij de bezoekers kan mogelijk doelman Palop niet aantreden door een blessure. Het duel is ook de strijd tussen de twee goalgetters Milito (elf doelpunten) en Kanouté (veertien doelpunten). Nieuwbakken aanwinst Kerzhakov zal nog niet in actie komen voor Sevilla. De papieren van de Russische aanvaller zijn nog niet volledig in orde.
 
Atlético Madrid speelt eerder op de avond al tegen hekkensluiter Gimnástic. Coach Aguirre wil absoluut geen steek laten vallen, maar heeft alweer zeven afwezigen. Naast de gebruikelijke namen zijn ook nog Costinha en Seitaridis geblesseerd. Maniche en Luccin zijn geschorst voor de belangrijke wedstrijd waarin Atleti al een kleine kloof met achtervolger Zaragoza zou kunnen slaan. Bij de Catalaanse bezoekers zal coach Paco Flores voortaan met één spits spelen. Grootste slachtoffer van die tactiekwijziging is de ex-Bruggeling Portillo. Nástic is al zeven punten van de veilige zone verwijderd.
 
Derde wedstrijd van morgenavond is Real Sociedad tegen Osasuna. De Baskische doelstelling voor het nieuwe jaar is absoluut het behoud na veertig jaar op rij in de hoogste divisie. Coach Lotina kan nog geen beroep doen op zijn aanwinsten Savio, Herrera en López. Half december behaalde la Real pas zijn eerste overwinning en ze heeft er zo nog wel enkele nodig om haar verblijf in de Primera División met een jaar te verlengen. De bezoekers uit Pamplona zijn aan een sterke reeks bezig met zeven overwinningen op rij. De rojillos dromen ondertussen weeral stiekem van Europees voetbal.
 
Zondagmiddag staan Getafe en Barcelona in het gezellige Coliseum Alfonso Pérez oog in oog. Rijkaard kan geen beroep doen op zijn smaakmakers Deco en Ronaldinho, beiden geschorst. Ook Thuram, Zambrotta en vrijdag nog Oleguer moesten afhaken wegens een blessure. Doelman Abbondanzieri belooft alvast dat zijn ploegmakkers met de ingesteldheid van de Madrileense derby tegen Real voor de dag gaan komen. Espanyol speelt in eigen stadion tegen het verrassende Recreativo. Net voor kerstmis wonnen de Andalusiërs met 0-3 in Bernabéu. Recreativo strijdt net als de Catalanen voor een Europees ticket. El Decano heeft wel drie punten meer dan de huidige bekerwinnaar.
 
Real Madrid tracht zondagavond de kater van twee weken geleden door te spoelen op het veld van Deportivo. De Koninklijke verloor na een collectieve offday met 0-3 van promovendus Recreativo. Capello liet al uitschijnen dat nieuwkomers Gago en Higuaín een grote kans op een basisplaats maken. Bij de thuisploeg zou publiekslieveling Valerón na een jaar blessureleed wel eens van de partij kunnen zijn. De canario kan als geen ander het Riazor-publiek in vervoering brengen en zijn ploegmakkers inspireren. Kwaliteiten die de Galiciërs kunnen gebruiken gezien hun pijnlijke plaats in de Primera División.
 
Villarreal en Valencia spelen zondagavond in het Madrigal-stadion een regionale derby. Valencia is aan een opmars in het klassement bezig en mits een gunstig resultaat zouden de mannen van Quique Flores wel eens een CL-plaats kunnen bezetten. De chés moeten het wel stellen zonder international Vicente die nog niet volledig hersteld is van een kleine blessure. Riquelme is “verrassend” uit de kern gelaten door coach Pellegrini. De Argentijnse ster ligt volgens verscheidene media al enige tijd in de clinch met ploegmaats en technische staf. Nieuwe aanwinst Matías Fernández â€" Matigol â€" start waarschijnlijk op de bank en zal het geheime wapen van de submarino amarillo zijn.
 
De overige wedstrijden van de zeventiende speeldag zijn Betis tegen Celta, Levante tegen Racing en Mallorca tegen Athletic.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties