Ook in Coppa is Inter niet te stoppen

Maarten Vandenabeele

Met Empoli - Inter is de start gegeven voor de kwartfinales van de Coppa Italia, die in heen- en terugwedstrijden worden afgewerkt. Voor Inter is de halve finale al bijna een feit, want in Empoli gingen de Nerazzurri met 0-2 winnen.

Bij de beker mag traditioneel de tweede garnituur opdraven, maar daar was bij Inter weinig van te merken. Mancini liet met zijn opstelling duidelijk zien dat zijn ploeg de Coppa Italia hoog in het vaandel draagt. Nochtans was van een klasseverschil weinig te merken voor de rust. Na 21 minuten scoorde Figo weliswaar, maar hij trapte de onrechtstreekse vrije trap rechtstreeks binnen, waardoor het feestje niet doorging. Kort voor de pauze kon Marzoratti een kopbal van Vieira op de doellijn keren.

3 minuten in de tweede helft miste Adriano onbegrijpelijk: de Braziliaan kon op een meter van het doel een voorzet van Ibrahimovic niet verzilveren. De bezoekers speelden een versnelling hoger dan voor de pauze en na 71 minuten was het prijs: op aangeven van Ibrahimovic kon Adriano dit keer wel het doel vinden. Hij lobde doelman Bassi: 0-1. (foto) In de extra tijd kopte de ingevallen Cordoba de 0-2 eindstand op het bord.

Met een ticket voor de halve finale bijna op zak en daar een confrontatie met Sampdoria of Chievo voor de boeg, lijkt een derde opeenvolgende bekerfinale niet veraf meer voor Inter.