Thuisploegen winnen in Coppa

Maarten Vandenabeele

In de heenwedstrijden van de Coppa Italia hebben thuisploegen Sampdoria en Roma de heenwedstrijd met een overwinning afgesloten, tegen respectievelijk Chievo en Parma.

Sampdoria haalde het slechts met het kleinste verschil van Chievo. Een doelpunt van verdediger Sala, na 21 minuten, biedt de Blucerchiati nog geen zekerheid omtrent de kwalificatie. De return wordt volgende week in Verona gespeeld.

AS Roma leek lang op weg naar een comfortabele zege, maar kreeg in de slotfase nog een bittere pil te slikken. Mancini zette de Giallorossi met een lobje na 19 minuten op 1-0 en halfweg de tweede helft voerde Totti de voorsprong op: 2-0. Op 3 minuten van het einde zette Dedic de deur voor kwalificatie echter weer helemaal open: 2-1, niet onverdiend voor een aandringend Parma.