West Ham en Charlton blijven verweesd achter

Kevin Vanbuggenhout

De degradatiekandidaten in de Premier League hebben het moeilijk om punten te pakken, wat niet onlogisch is. West Ham, Charlton en Sheffield United bleven met een ferme kater achter. Vooral voor Charlton en West Ham was dat niet de eerste keer.

West Ham United - Fulham

West Ham had ondertussen toch al wat transfers gedaan. Zo werd ondermeer Boa Morte aangetrokken en die mocht meteen starten tegen zijn oude club. Na een dik kwartier kwam Fulham op voorsprong. Helgason kon koppen op een hoekschop en Radzinski duwde de 0-1 binnen. West Ham kwam vrij snel op gelijke hoogte. Het was de ingevallen Zamora die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De tweede helft was nauwelijks begonnen of de bedrijvige Benayoun lifte de bal al knap over Carroll in doel. Mc Bride zou echter nog een voorzet van Volz binnenkoppen: 2-2. Benayoun kon profiteren van een fout in de verdediging van Fulham. Benayoun omspeelde Carroll en schoof de 3-2 binnen. Een klein kwartier voor tijd werd Zamora met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Benayoun verhoogde zijn heldenstatus nog door een kopbal van Quedrue van de lijn te halen. Maar het mocht niet baten, want Fulham kwam in blessuretijd alsnog langszij. Christanval trapte van dichtbij de 3-3 eindstand binnen. Een bittere pil om te slikken voor West Ham. Fulham maakte net als tegen Charlton in blessuretijd nog gelijk.

Charlton Athletic - Middlesbrough

Charlton had zijn hoop gesteld op de wedstrijd tegen Middlesbrough om weer aan te knopen met een overwinning. Het zag er ook veelbelovend uit toen Hasselbaink de 1-0 binnentrapte. Op slag van rust kwam Middlesbrough langszij. Na een uitstekende collectieve actie kon Cattermole de bal binnenschuiven. In de 63ste minuut plaatste Arca de bal laag in de linkerhoek binnen. Een nieuwe opdoffer voor Charlton zou niet lang uitblijven. Yakubu jaagde de bal in de rechterbovenhoek: 1-3. Charlton blijft voorlaatste. Middlesbrough boekte zijn eerste uitoverwinning van het seizoen en heeft zich weggespeeld uit de degradatiezone.

Sheffield United - Portsmouth

Sheffield United kwam dicht bij een stuntzege tegen Portsmouth. Halverwege de eerste helft borstelde Quinn een vrije trap knap over de muur in doel. Door een misverstand tussen Davis en doelman Gerrard kwam Portsmouth op gelijke hoogte. O'Neill nam het geschenk in dank aan en legde de 1-1 binnen. Davis maakte zijn fout nog bijna goed, maar zijn kopbal strandde op de paal. Sheffield United staat nog steeds zestiende. Portsmouth verliest terrein ten opzichte van de toppers.