Charaï na bekerwinst van KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Charaï na bekerwinst van KVM
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na de uitschakeling van Zulte Waregem door KV Mechelen hadden we een gesprek met Issame Charaï.
 
Issame, hoe voel je je nu?
 
“Heel gelukkig, het was een felbevochten partij. Het collectief was voor ons heel belangrijk vandaag, we hebben allemaal onze taken goed uitgevoerd zoals onze trainer heeft gevraagd. Dat is heel hard vechten, bijsluiten en de middenvelders vast zetten zodat ze niet kunnen oprukken. We hadden niet veel te vrezen op wat lange ballen na, die gedevieerd werden. We hebben heel goed gevoetbald. We hebben veel video’s gezien en veel theorie gehad.”
 
Jullie speelden in een ander systeem dan dat jullie gewoon zijn?
 
“Ja, we pasten ons aan. Het waren andere looplijnen, een ander manier van spelen, ook voor mij persoonlijk. We hebben hard getraind en we wisten heel goed wat de trainer van ons verwachtte.”
 
Je eigen rol in deze wedstrijd was ook anders dan dat je gewoon bent?
 
“Ik had een beetje een collectieve rol. Tussen de lijnen lopen en druk zetten op Reina, ik moest ook terugzakken naar de 10-positie om ook daar druk te zetten en dan toch ook offensief iets te brengen. Ik denk dat dat niet zo gemakkelijk was maar ik denk dat we dat goed hebben opgevangen. Je ziet Bert heel goed werken en ook Nana naast mij. Iedereen heeft heel hard gewerkt. Het was volledig het collectieve dat het gedaan heeft vandaag.”
 
Went die publieke belangstelling voor zo'n matchen?
 
“Het blijft fantastich. Ik denk dat we dat ook aan Marc Uytterhoeven te danken hebben, die een serieuze publieke belangstelling meebrengt. We kunnen dan nog eens laten zien aan iedereen dat KV nog leeft. Het was een geweldige sfeer zoals altijd.”
 
De euforie na de goal was heel groot?
 
“Ja, inderdaad maar het was niet hetzelfde scenario als tegen Germinal Beerschot in de verlengingen. Het doelpunt viel heel vroeg en we moesten wel het kopje erbij houden. We moesten de looplijnen blijven volgen en we hebben het een kwartiertje heel moeilijk gehad. We hebben dan toch ons kopke bijgehouden en het is ons gelukt.”
 
Woensdag gaan jullie de trommel in met de grote jongens, heb je een voorkeur?
 
“Niet speciaal. Laat maar komen, het is heen en terug.  Het is te hopen dat we eerst thuis kunnen spelen, al maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Het is fantastisch tot hiertoe: we hebben de twee voorbije bekerwinnaars uitgeschakeld.” [AN]    

Bron Foto:  An Rogier (www.kvmechelen.be)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties