Sedan en Marseille op het nippertje

Philippe Crols
| 0 reacties
Sedan en Marseille op het nippertje
Foto: © SC

Verrassingen hebben we dus nog niet gehad in de Franse beker, maar veel scheelde het toch allemaal niet tot dusver. Lyon, Nantes en Sochaux kwalificeerden zich al nipt en dat deden op zaterdag ook Sedan en Marseille. 

Le Mans - Marseille  0-1 (na verlengingen)

Twee eersteklassers tegen elkaar dus en ze hielden elkaar ook goed in evenwicht. Beide teams slaagden er niet in gedurende de eerste negentig minuten de weg naar het doel te vinden. Dat lukte in de verlengingen wel, al gebeurde dat ook in extremis. We speelden al twee minuten over in de tweede verlenging toen Niang zijn team naar de volgende ronde schoot. 

Calais - Sedan  1-2

En ook Sedan had zijn handen meer dan vol. Vierdeklasser Calais verweerde zich heel goed, maar moest uiteindelijk toch het bijltje erbij neerleggen. De rode lantaarn uit de eerste klasse scoorde in de eerste helft de 0-1 via Boutabout. Vijf minuten voor tijd leek de kwalificatie helemaal binnen te zijn. Mokake maakte er 0-2 van. Toch werd het nog spannend, want een minuut na de 0-2 lukte Marque de aansluitingstreffer. Verder kwam de vierdeklasser echter niet meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties