Analyse Competitie op twee snelheden

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Competitie op twee snelheden
Foto: © SC

Na twintig speeldagen is het duidelijk dat Inter enkel nog zichzelf kan kloppen in de strijd om de titel. De Nerazzurri blijven winnen, terwijl de concurrentie voortdurend punten verspeelt. Inter kan op zoek naar records, maar maakt nu aan de top ook kennis met geruchten over corruptie. Alle andere ploegen zullen onder elkaar moeten uitmaken wie de kruimels krijgt.

De 3-1 tegen Fiorentina, na een vroege achterstand, betekende zomaar eventjes de dertiende overwinning op rij. Ook de voorsprong, elf punten, op nummer twee is indrukwekkend. Het saldo van 54 op 60 punten moet daar weinig voor onderdoen. De puzzelstukken van Mancini passen perfect in elkaar en bij een occasionele achterstand raakt de ploeg niet in paniek. Heetgebakerde spelers als Ibrahimovic, Adriano (foto) en Stankovic raken nog zelden over hun toeren. Als de Champions League terugkomt, kan dat misschien punten kosten, maar met zo'n voorsprong en weinig imponerende achtervolgers lijkt dat geen probleem.

De keerzijde van de medaille is de toenemende kritiek op het "bevoordelen" van Inter. Na de wedstrijd tegen Fiorentina was coach Prandelli (foto) van de Viola niet te spreken over de leiding. Volgens de trainer werd een duidelijke penaltyfout op Jorgensen niet gefloten en was de bal van Ibrahimovic bij de 3-1 niet over de lijn. Wie van slechte wil is, ziet ook in de derde gele kaart van Mutu vorige week, waardoor Fiorentina hun beste speler geschorst zagen tegen Inter, een Moggiaanse tussenkomst. Ook dichtste achtervolger AS Roma klaagt openlijk over de bevoordeling van Inter en vooral over hun eigen benadeling: Totti kreeg terecht rood voor een brute fout op Galante, maar reageerde op een elleboogstoot van laatstgenoemde. Galante kwam er met geel vanaf. Het gevolg is dat Roma's kapitein wellicht door een schorsing de clash met Inter zal missen. Bovendien staat een onderzoek naar verdachte handelingen in Inters boekhouding op til ... Het zijn zaken die de Italiaanse voetbalwereld na Calciopoli kan missen als kiespijn.

Over het sportieve dan: elke week verandert de strijd om de vierde plaats van protagonisten. Nu staat het verrassende Empoli er het best voor. Met een wedstrijd te goed telt Empoli een punt voorsprong op Lazio en Atalanta. De Toscaanse ploeg telt met de Argentijn Almiron (foto) één vedette. De spelmaker geniet interesse van o.a. Inter. Verder staan vooral onbekende Italianen in de basis.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties