Juventus ontsnapt aan tweede nederlaag

Maarten Vandenabeele

Een kanonskogel van Pavel Nedved behoedde Juventus voor een tweede uitnederlaag op rij. De puntendeling met Spezia houdt de Bianconeri aan de leiding. Maandag kan Napoli wel op gelijke hoogte komen.

Buffon was hersteld en stond weer in doel in een uitverkocht stadion. Hij kreeg meer werk dan verwacht in de eerste helft. De thuisploeg was de betere ploeg en liet Juventus afzien. In de 39e minuut kwam Spezia oververdiend aan de leiding: een geniale assist van Do Prado bereikte Confalone, die Buffon geen kans liet, 1-0. 2 minuten later stond het ei zo na 2-0: alleen voor Buffon twijfelde Guidetti echter te lang.
In de tweede helft rukte Juve op richting Spezia-doel, maar de thuisploeg hield relatief goed stand. Bij de Oude Dame verliepen de aanvallen erg slordig, zodat echt doelgevaar uitbleef. Op een tiental minuten van het einde kreeg Giannichedda zijn tweede gele kaart, zodat de nederlaag voor de Bianconeri onafwendbaar leek. Dat was echter zonder Nedved gerekend. De Tsjech vuurde in de 92e minuut een raket naar doel af, Santoni kon niets uitrichten: 1-1.

Bologna is voorlopig tweede na een kleine overwinning tegen Albinoleffe. Danilevicius scoorde al na 6 minuten het enige doelpunt. De Rossoblu volgen op 2 punten van de leider.

Mantova staat voorlopig derde na een nipte overwinning tegen Rimini. De bezoekers kwamen op 0-1 na 11 minuten via Moscardelli, maar Di Cesare en Caridi (strafschop) lieten de thuisaanhang toch nog vieren: 2-1.