Analyse Cappellen werkt verder aan remonte

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen werkt verder aan remonte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een slechte seizoensstart gaat het nu wel weer goed met Cappellen. Winst in Wetteren leverde Cappellen een gedeelde zesde plaats op. Een zwalpend Sint-Niklaas verloor in Turnhout. Maldegem speelde de rode lantaarn kwijt door te winnen van Torhout. 

Standaard Wetteren kreeg afgelopen weekend het bezoek van Cappellen. De winterstop lijkt Wetteren helemaal uit zijn ritme gehaald te hebben. Ook tegen Cappellen liet Wetteren het afweten. De herstkampioen behaalde een 0 op 9 en moet nu zelfs gaan oppassen dat het zijn tweede plaats niet kwijt speelt. Cappellen is aan een veel betere reeks bezig en staat voor het eerst in de bovenste klassementshelft. Indien Cappellen de lijn nog enkele weken kan doortrekken, levert de tweede periode de club wellicht een periodetitel op. 

De topper van de achttiende speeldag was zonder twijfel de wedstrijd tussen Diegem en FC Doornik. Net als de wedstrijd in Doornik eindigde dit duel op een gelijkspel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren. Diegem blijft voorlopig zijn plaats in de top drie wel vasthouden. Doornik staat nog steeds comfortabel aan de leiding. 

KV Turnhout behaalde afgelopen weekend zijn eerste overwinning van het jaar. Geen gelijkspel dus dit keer voor Turnhout, maar wel een bevrijdende zege. Om daartoe te komen moest Turnhout wel een achterstand ophalen. FCN Sint-Niklaas blijft dus teleurstellen en heeft na nieuwjaar de juiste cadans nog niet gevonden. Turnhout vervolledigt de top tien terwijl Sint-Niklaas een unieke gelegenheid misloopt om de top vijf binnen te komen. 

SK Maldegem maakt een erg moeilijke periode door. Op alle vlakken lijkt het verkeerd te gaan. Tegen Torhout kwam er toch nog eens een ferme opsteker. Torhout kreeg nochtans de kans om op voorsprong te komen. Paravizzini miste echter een strafschop nadat hij eerder de gelijkmaker had gescoord. Via een own-goal gingen de drie punten nog naar Maldegem. Een uiterst belangrijke overwinning dus voor SK Maldegem dat zo weer een beetje aansluiting krijgt met Willebroek-Meerhof. Torhout verloor dus, maar blijft wel gewoon vijfde. 

Willebroek-Meerhof lijkt aan zijn weg naar boven te bouwen. De club is immers nog altijd ongeslagen in 2007 en dat is toch wel een hele prestatie aangezien Wetteren en Geel al partij werden gegeven. Toch zal Willebroek-Meerhof niet helemaal blij zijn met het behaalde puntje tegen Geel, want in de slotfase werd Willebroek-Meerhof een strafschop ontzegd. Na afloop van de partij kreeg Gilles De Bilde nog rood. Een grote verbetering in het klassement is er dus nog niet voor Willebroek-Meerhof. Geel deelt ondanks dit puntenverlies nog steeds de derde plaats met Diegem. 

Verbroedering Meerhout en SK Londerzeel worden toch beschouwd als twee ploegen die het nog moeilijk kunnen krijgen. Londerzeel staat er al het hele seizoen net iets beter voor dan Meerhout. In het onderlinge duel konden de doelmannen hun netten schoon houden. Meerhout schiet met dit gelijkspel niet zoveel op, maar is wel al vijf matchen ongeslagen. Het verschil tussen Londerzeel, de koning van de gelijke spelen, en Meerhout bedraagt nog steeds één puntje. 

RC Mechelen stond voor een belangrijke wedstrijd tegen SV Oudenaarde. De wedstrijd kon alle kanten uit en uiteindelijk moesten allebei de ploegen tevreden zijn met een puntendeling. RC Mechelen behaalde het eerste puntje na nieuwjaar. Toch moet RC Mechelen nog oppassen dat het niet wegzakt naar de degradatiezone. Mechelen doet er goed aan zo snel mogelijk de eerste overwinning van de terugronde binnen te halen. Oudenaarde draait nog steeds mee tussen de subtop en de middenmoot. 

Bij SW Harelbeke wacht men al een hele tijd op een nieuwe overwinning. Die kwam er ook niet tegen Péruwelz. Harelbeke kwam wel op voorsprong, maar moest zich op het einde tevreden stellen met een puntje. Dat is al bij al nog niet zo slecht, maar Harelbeke schiet er weinig mee op. Harelbeke staat nu overigens alleen laatste. Péruwelz heeft na nieuwjaar nog niet gewonnen op verplaatsing. Péruwelz wordt voorbij gestoken door Cappellen en neemt nu de negende stek in.                          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties