Analyse Dilbeek bezig aan vrije val

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dilbeek bezig aan vrije val
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt crisis te zijn in Dilbeek. Nadat de trainer aan de kant werd gezet leed Dilbeek een pijnlijke thuisnederlaag tegen Lebeke-Aalst. SV Bornem kan ook een aardig woordje meespreken over opdoffers nadat het een afgang beleefde in Grimbergen. Opwijk won de subtopper tegen Berchem. 

De start van Dilbeek deed enkel het beste vermoeden. In de eerste periode bevond Dilbeek zich steeds rond de vijfde plaats. Nu lijkt Dilbeek aan een vrije val bezig te zijn. De resultaten vallen al een geruime tijd tegen en interimtrainers Patrick De Brandt en Rudy Smidts begonnen met een nederlaag. Het zag er nochtans goed uit toen Versypt van Lebeke-Aalst met een rode kaart van het veld gestuurd werd. Maar ook met een man meer greep Dilbeek naast de punten, Lebeke-Aalst had aan Ã©Ã©n doelpunt genoeg om een belangrijke overwinning te boeken. Vorig seizoen streed Dilbeek lange tijd tegen de degradatie. Dat scenario moet nu vermeden worden, veel overschot ten opzichte van de degradatiekandidaten heeft Dilbeek alleszins niet meer. Lebeke-Aalst rukt op naar de elfde plaats.

Grimbergen bevond zich van in het begin van de competitie op de laatste plaats, maar speelde die na 18 speeldagen toch kwijt. Het bezoek van SV Bornem draaide verrassend uit op een ruime overwinning. De tijdens de winterstop overgekomen Diomi scoorde drie doelpunten. Gaudaen vond al voor de zesde match op rij de weg naar de netten. Grimbergen won vier van de laatste zes matchen en komt op gelijke hoogte van Kampenhout en Ukkel. Bornem is de terugronde barslecht gestart. Door de 0 op 9 en de pandoering in Grimbergen ziet Bornem Opwijk op gelijke hoogte komen. 

Opwijk draaide de laatste tijd nochtans niet even goed dan in het begin van de competitie en zag zijn concurrenten voor een eindrondeplaats stilaan dichterbij komen. Tegen Berchem knoopte Opwijk toch weer aan met een overwinning. Lange tijd zag het ernaar uit dat Berchem een punt mee naar huis zou nemen, maar in blessuretijd kwam Opwijk toch nog aan de winning-goal. Door deze zege maakt Opwijk de kloof met Bornem ongedaan. Berchem leed een pijnlijke nederlaag en valt terug naar de zevende plek.

Woluwe-Zaventem is één van de ploegen die zich bevond in de zone waarvan het moeilijk te zeggen is of het nu de subtop of de middenmoot is. Na de nederlaag tegen Rupel Boom staat Woluwe-Zaventem toch een eindje weg van de eindrondeplaatsen. Boom scoorde op het einde van de partij het enige doelpunt. Deze zuinige, maar belangrijke zege brengt Boom voorlopig weer naar de vijfde plaats. Woluwe-Zaventem krijgt in het klassement Meldert naast zich. 

Verbroedering Meldert heeft zich dus kunnen weghijsen uit de degradatiezone. Overwinningen tegen Dilbeek en Olympia Wijgmaal zorgden ervoor. Tegen Wijgmaal nam Meldert wel pas afstand in de tweede helft. De ingevallen Van Den Bossche dikte de score nog aan met twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Wijgmaal werd nog een stukje dieper in de put geduwd en staat nu op de laatste plaats. 

Eendracht Aalst kon juichen naar nieuw puntenwinst. Eendracht Opstal bood wel heel wat weerstand. Lange tijd zag het er naar uit dat een halve stunt van Opstal in de maak was. Enkele minuten voor affluiten scoorde Aalst alsnog de winnende treffer. Aalst is nog steeds de autoritaire leider in vierde klasse B. Voor de tweede periodetitel zal Aalst zij aan zij strijden met Temse. Opstal heeft de terugronde ondanks deze nederlaag sterk ingezet en van degradatiezorgen is voorlopig geen sprake meer. 

Kampenhout zit wel nog met die zorgen opgescheept en heeft na vier opeenvolgende nederlagen dringend een zege nodig. Ook tegen SV Temse kon Kampenhout dus geen punten pakken. Temse bleek een maatje te sterk en handhaaft zijn positie aan de top. Temse heeft zijn tweede plaats verstevigd en staat samen met Aalst aan kop in de periodestand. Het werd geen makkelijk debuut voor Mark Talbut als coach van Kampenhout, dat in de gevarenzone blijft.          

Schoten is goed op weg om straks een te duchten tegenstander te worden voor een plaatsje in de eindronde. Schoten is de laatste tijd steeds vaker aan de winnende hand en dat was ook nu weer het geval. Ditmaal moest Ukkel eraan geloven. Met een doelpunt in elke helft was de overwinning een feit. Schoten bekleedt nu de zesde plaats. Ukkel maakt net als Dilbeek een vrije val door en moet dringend punten pakken.                   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties