FIFA maakt uitzondering voor Mascherano

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FIFA maakt uitzondering voor Mascherano
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Argentijn Javier Mascherano heeft met zijn wensen gehoor gevonden bij de wereldvoetbalbond FIFA. De international wilde vertrekken bij West Ham United waar hij amper aan spelen toekwam en waar hij nooit zijn draai kon vinden. Hij wordt nu al weken in verband gebracht met een transfer naar Liverpool.

Er was voor Liverpool wel een probleem met de FIFA-regels om Mascherano te kunnen overnemen van The Hammers. Een speler mag volgens de reglementen gedurende één seizoen niet meer dan voor twee verschillende clubs spelen. Mascherano speelde echter al officiële wedstrijden voor het Braziliaanse Corinthians en West Ham United.

Daardoor leek het er op dat Mascherano veroordeeld was tot het uitdoen van het seizoen bij West Ham United. Samen met zijn landgenoot Carlos Tévez werd hij naar Upton Park gehaald als de grote WK-ster. De middenvelder mocht echter maar vijf keer opdraven bij de Londense club en na verloop van tijd vertelde hij aan iedereen die het horen wilde dat hij zo snel mogelijk wou vertrekken. Dat is Liverpool niet ontgaan en het meldde zich voor de international. Nu de FIFA een uitzonderingsmaatregel heeft toegestaan, staat Mascherano niets meer in de weg om zijn koffers te pakken en naar Anfield Road te verhuizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties