Plannen WK 2018 worden steeds concreter

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Plannen WK 2018 worden steeds concreter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De plannen van Alain Courtois om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 naar de Benelux te halen, worden steeds concreter. De betrokken voetbalbonden zijn ondertussen allemaal akkoord en er zijn zelfs al ideeën omtrent de stadions.

François De Keersmaecker, de voorzitter van de KBVB, zegt dat wat België betreft er waarschijnlijk zal gespeeld worden in Brugge, Antwerpen, Brussel, Luik en een plaats in Henegouwen. Op dit moment voldoet geen enkel stadion in ons land aan de WK-normen en daarom zouden in Brugge, Brussel, Antwerpen en Henegouwen (wellicht in Havré bij Bergen) gloednieuwe stadions komen met een capaciteit van ten minste 50.000 toeschouwers. Wat Sclessin (officieel het Stade Maurice Dufrasne, nvdr) betreft, wordt de capaciteit gewoon verdubbeld. In Luik bestaat al langere tijd een project om het stadion uit te breiden.

In Brussel wordt eraan gedacht om een stadion te bouwen langs het kanaal in de richting van Vilvoorde op de locatie waar nu de 'vroegmarkt' is. Die locatie biedt een ruime parkeergelegenheid aan en zou makkelijk te bereiken zijn via een nu afgesloten op -en afrit van de Brusselse Ring, het spoorwegennet en per boot. In Luik kon je destijds tijdens het Euro 2000 ook al per boot op de Maas naar het stadion varen. De streefdatum voor het nieuwe stadion in Brussel ligt in 2011.

Wat dan met het Koning Boudewijnstadion? Dat zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor de Memorial Van Damme en grote concerten. In die zin zal er waarschijnlijk een uitschuifbaar dak worden geplaatst op het stadion.

Naast Nederland en België zal nu ook Luxemburg actief betrokken worden bij het plan, zij het dat er geen wedstrijden zullen worden gespeeld in het Groothertogdom. Het zal vooral de congressen en nevenevenementen organiseren. De volgende weken zullen alle betrokken partijen overleg beginnen plegen met de nationale overheden en als de politiek positief reageert, is de trein definitief vertrokken. Sportief zou een WK-organisatie alvast betekenen dat de Rode Duivels - misschien voor het eerst sinds 2002 - weer gekwalificeerd zullen zijn voor het grote vierjaarlijkse voetbalfeest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties