Sonck en Thijs krijgen nieuwe coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sonck en Thijs krijgen nieuwe coach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan verkeren in trainersland. Zaterdag werd Jupp Heynckes nog volop in de bloemetjes gezet omdat hij aan zijn 500ste duel toe was als coach van een club in de Bundesliga, maar vier dagen later stapte hij wel op als trainer van Borussia Mönchengladbach.

Rolf Königs, de voorzitter van Gladbach, betreurt het opstappen van het clubmonument. "We betreuren de stap van Henyckes. We hebben op een zeer vriendschappelijke manier en in een goede verstandhouding met hem samengewerkt."

Heynckes werd afgelopen zomer coach van Borussia Mönchengladbach, de club waar het voor hem destijds allemaal begon. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar de samenwerking bracht niet de successen van de jaren '90 terug. De wisselwerking tussen de trainer en zijn selectie was al van in het begin van het seizoen niet goed. De teleurstellende resultaten hebben het vertrek van Heynckes dan ook versneld. Mönchengladbach speelde gisterenavond nog 0-0 gelijk op het veld van 1.FC Nürnberg en dat was al de dertiende partij op rij zonder overwinning voor die Fohlen.

De taken van Heynckes worden voorlopig overgenomen door diens Nederlandse assistent Jos Luhukay. Die is nog maar sinds begin januari in dienst bij Borussia Mönchengladbach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties