Stuttgart wint, Gladbach weer niet

Philippe Crols

Tijdens deze week wordt er in Duitsland dus ook competitievoetbal gespeeld. Dat Bayern thuis met het schaamrood op de wangen achterbleef kan u elders al lezen op Voetbalkrant. Verder stonden er dinsdag nog drie andere wedstrijden op het programma. Mönchengladbach won niet van Nürnberg, ook Frankfurt en Wolfsburg deelden de punten. Stuttgart ten slotte won wel.

VFB Stuttgart - Arminia Bielfeld  3-2

De heenwedstrijd eindigde op 2-3 en ook nu trok Stuttgart met dezelfde cijfers aan het langste eind. Gomez bracht de thuisploeg al snel op voorsprong, maar halverwege de eerste helft maakte Eigler gelijk. Cacau en Gomez leken Stuttgart nog voor het uur zekerheid te geven over de overwinning, maar toch werd het nog spannend. Ahanfouf zette vijf minuten voor tijd een strafschop om. Verder geraakten de bezoekers echter niet. Borges werd helemaal op het einde nog uitgesloten.

VFL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  2-2

Frankfurt heeft in Wolfsburg nog maar eens gedaan waar het goed in is: gelijkspelen. Bij de thuisploeg speelde van der Heyden een hele wedstrijd. Die zag hoe Klimowicz zijn team al snel op voorsprong bracht. Op het uur maakte Thurk gelijk en enkele minuten later zorgde Meier voor de bezoekende voorsprong. Mike Hanke bezorgde de thuisploeg een kwartier voor tijd toch nog een punt.

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg  0-0

Bernd Thijs en Wesley Sonck kwamen niet in actie voor BMG. Beide ploegen speelden een dramatische eerste helft. De tweede helft van de thuisploeg was iets beter, maar gescoord werd er niet.