Hitzfeld: 'Titel is nog mogelijk'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Hitzfeld: 'Titel is nog mogelijk'
Foto: © SC

Donderdag is Ottmar Hitzfeld onder grote media-aandacht voorgesteld als nieuwe trainer van Bayern München. Na een pauze van 2.5 jaar keert hij terug naar de club waarmee hij zoveel successen beleefde.
 
“Ik voel me terug thuis,” verklaarde Hitzfeld. “Het is alsof ik nooit ben weggeweest.” Het behalen van de landstitel is niet de ultieme doelstelling van Hitzfeld. Na een slechte start van de terugronde moet hij eerst de club van Daniel Van Buyten terug op het goede spoor zetten. Uli Hoeness bleef voorzichtig en noemde de titel een droom, maar de hoop wordt nog niet opgegeven. “Plots gelooft men terug dat we vanuit een uitzichtloze situatie toch nog iets kunnen bereiken. Als we  alles goed bij elkaar brengen is het nog mogelijk ,” aldus Hitzfeld. “Ik ga de spelers klaarstomen om alles uit de kast te halen en toch nog proberen ‘die Meisterschaft’ binnen te halen.”
 
De acht punten achterstand op Werder Bremen en Schalke 04 schrikken Hitzfeld niet af. Hij ziet het eerder als een stimulans om het beste uit de ploeg te halen. “Ik wil het onmogelijke bewerkstelligen en nog een keer met Bayern kampioen van Duitsland worden.” Bij zijn vorige passage in Beieren was Hitzfeld zeer succesvol. Hij behaalde vier landstitels in vijf jaar tijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties