Over hoe Barça Ronaldo weghaalde bij PSV

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Over hoe Barça Ronaldo weghaalde bij PSV
Foto: © SC

Op Radio Barcelona heeft Joan Gaspart, de voormalige vice-voorzitter van FC Barcelona, verteld op welke slinkse manier hij destijds in 1996 de Braziliaan Ronaldo weghaalde bij PSV Eindhoven. Gaspart moest zich toen vermommen om de Eindhovense deadline niet te overschrijden.

Op de laatste dag voordat het akkoord over de transfer zou aflopen, zat Ronaldo met de Braziliaanse nationale ploeg opgesloten in een hotel. Ik heb me toen laten vermommen als ober om in de kamer van Ronaldo te komen. Met een cola op een dienblad onder het mom dat het ging om een speciale bestelling voor een Braziliaanse speler ben ik op zijn kamer geraakt. Op het bed heeft hij dan zijn contract getekend.

Gaspart vertelde ook nog dat Ronaldo destijds na een succesvol jaar bij Barça niet naar Inter wilde verhuizen. In 2002 zou de Nederlandse coach Louis Van Gaal een terugkeer van Il Fenomeno in de weg gestaan hebben. Van Gaal wilde de Braziliaan niet in zijn selectie. Gaspart besliste dan om de transfer van Fernando Morientes van Real Madrid naar FC Barcelona af te blazen omdat hij bang was dat 'De Koninklijke' met dat geld Ronaldo zou binnenhalen.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties