Derde plaats staat op het spel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Derde plaats staat op het spel
Foto: © SC

De derde plaats in de rangschikking is de inzet van het treffen tussen Bornem en Opwijk, twee ploegen die tot nu toe evenveel punten behaalden. Het in crisis verkerende Dilbeek staat voor een belangrijke test in Wijgmaal en het ambitieuze Schoten brengt een bezoek aan Temse. 

De wedstrijd die het meeste aandacht opeist is zonder twijfel SV Bornem - Opwijk. Bornem startte de terugronde niet goed en verloor drie keer op rij. Vooral de afgang op het veld van Grimbergen liet zijn sporen na. Bornem zou natuurlijk graag meteen terugslaan met een overwinning tegen Opwijk. Dat is ook nodig om de derde plaats op te eisen, want sinds vorige week staat Opwijk op gelijke hoogte van Bornem. Opwijk had vorige week de bevrijdende zege beet en een nieuwe driepunter zou de wisselvalligheid terug naar de achtergrond verwijzen. 

Aan de andere kant van de tabel gaat het er ook hard aan toe. Na de winst op Kampenhout ging Olympia Wijgmaal twee keer de boot in. Sinds vorige week is Wijgmaal in het bezit van de rode lantaarn. Wijgmaal wil daar natuurlijk weer zo snel mogelijk vanaf en dat kan mits een zege tegen Dilbeek. Die ploeg zit zeker niet in zijn beste periode en kan de punten ook goed gebruiken. Dilbeek moet wellicht iets halen in Wijgmaal om niet helemaal af te zakken naar de degradatiezone. 

SV Temse vergaat het veel beter. Temse werkt een geweldig seizoen af en staat stevig op de tweede plaats. Eendracht Aalst is zelfs nog niet helemaal buiten schot. Om het de leider moeilijk te maken zal Temse wel blijven winnen. Ook tegen Schoten zijn de drie punten dan een vereiste. Schoten is niet bij de pakken blijven zitten op de transfermarkt en beoogt dit seizoen nog een plaatsje in de eindronde. Schoten moet daarom op zoek naar de aansluiting met de top vier. 

SK Lebeke-Aalst tracht zich stilaan te verplaatsen uit de degradatiezone. Na de deugddoende overwinning van vorige week laat Lebeke-Aalst in ieder geval Dilbeek achter zich. Lebeke-Aalst deed dus aardig wat vertrouwen op en rekent ook dit weekend weer op de drie punten. Een overwinning is ook wat Kampenhout nodig heeft. Na het hervatten van de competitie kon Kampenhout nog niet winnen. Een zege dringt zich nochtans op, anders dreigt Kampenhout steeds dichter bij de laatste plaats te komen. 

Ukkel is een andere ploeg in nood. Ook Ukkel begon met een 0 op 9 aan de terugronde en de toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Puntenwinst is dus aangewezen indien Ukkel uit het dal wil kruipen. Dat zal met het bezoek van Eendracht Aalst geen sinecure worden. De wedstrijd tussen Ukkel en Aalst wordt overigens afgewerkt op het veld van Union. Aalst voert nog steeds comfortabel de rangschikking aan, al wordt er de laatste weken niet meer met zo'n groot verschil gewonnen. 

Rupel Boom ontvangt zondag Grimbergen. Boom is alvast goed van start gegaan in de terugronde en was telkens de beste. Boom stelde zijn plaats in de eerste vijf veilig en komt ook steeds dichter en dichter bij Bornem en Opwijk. Grimbergen weet dus wat het te doen staat. Gelukkig kreeg Grimbergen vorige week een opstoot van vertrouwen toen het een oplawaai uitdeelde aan Bornem. Grimbergen is voor het eerst dit seizoen weggekomen van de laatste plaats en gaat in Boom op zoek naar een nieuwe stunt. Boom, dat nu op het juiste spoor lijkt te zitten, zal ook voluit voor de drie punten gaan. 

Berchem krijgt het bezoek van Verbroedering Meldert. Berchem moest een mentale tik verwerken na het pijnlijke verlies bij Opwijk. Een thuiszege is nu dus aangewezen om de andere subtoppers binnen schot te houden. Meldert rukte zich weg uit de degradatiezone en haalde Woluwe-Zaventem al bij in de stand. Meldert bouwt verder aan zijn weg naar boven en zal zo snel mogelijk in de linkerkolom willen staan. Berchem is alleszins niet van plan de punten prijs te geven. 

Met Eendracht Opstal en Woluwe-Zaventem staan twee middenmotors tegenover mekaar. Opstal zette het nieuwe jaar goed in met twee zeges. Vorige week werd leider Aalst lange tijd in bedwang gehouden, maar uiteindelijk moest Opstal toch buigen. Opstal speelde zich de afgelopen weken wel weer naar een plaats in de bovenste klassementshelft en mag die plaats dit weekend gaan verdedigen. Woluwe-Zaventem zou daar immers ook graag staan. Dat kan enkel gerealiseerd worden met een eerste uitzege na de winterstop.                   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties