HSV wint weer niet, Gladbach wel

De Duitse Bundesliga kende een woelige week. Heel wat trainers werden de laan uitgestuurd. Zo ook bij Gladbach en HSV. Beide teams kenden op deze speeldag wisselend succes. Gladbach won, HSV opnieuw niet. MSV Mainz bleef steken op een gelijkspel.

HBSC - HSV  2-1

HBSC kreeg tijdens de week nog een 5-0-rammeling van Hannover, maar herpakte zich in eigen huis tegen rode lantaarn Hamburg. Hamburg kwam net als in zijn vorige twee wedstrijden op voorsprong. Laas maakte er op het halfuur 0-1 van. De bezoekers leken ook lange tijd de drie punten mee te gaan nemen, maar in het slotkwartier begaf HSV. Friedrich maakte er tien minuten voor tijd 1-1 van en in de laatste minuut bezorgde Mineiro HSV de zoveelste kater.

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach  0-2

De trainerswissel in Gladbach heeft meteen gewerkt. BMG won zowaar op verplaatsing, een primeur in deze competitie. Insua had zijn team na een halfuur op voorsprong gezet. Toch bleef het lang wachten vooraleer de beslissing viel. In de voorlaatste minuut lukte Jansen de 0-2. Bielefeld verliest zo stilaan van zijn pluimen en staat nu in de rechterkolom.

Frankfurt - Mainz  0-0

Geen negen op negen voor Mainz, maar er werd ook opnieuw niet verloren. Frankfurt kreeg wel de beste kansen, maar een goede verdediging met daarachter doelman Wache slikten nog geen enkele tegengoal in de terugronde.