Analyse Diegem springt naar tweede plaats

Kevin Vanbuggenhout
Diegem springt naar tweede plaats

De moeilijke verplaatsing naar Geel heeft Diegem verrassend de tweede plaats opgeleverd. Wetteren liep een nieuwe nederlaag op bij Péruwelz. Onderin pakten Londerzeel en Maldegem cruciale overwinningen.

Geel en Diegem mochten onder elkaar uitmaken wie tot nu toe het meeste recht had op de derde plaats. Mits een misstap van Wetteren werd de winnaar zelfs beloond met een tweede plek. Die eer was weggelegd voor Diegem. De bezoekers scoorden twee keer na de rust en lieten Geel verweesd achter. Geel moet na deze nederlaag genoegen nemen met een vierde plaats. Het is Diegem dat de tweede plaats veroverde, op zes punten van leider Doornik.

Cappellen zat in een goede periode en wilde zijn leidersplaats in de periodestand nog wat verstevigen. Tegen Willebroek-Meerhof liep het echter helemaal mis. Willebroek-Meerhof scoorde al in de eerste minuut en zou Cappellen een onverwachte pandoering geven. Dat had Cappellen duidelijk niet zien aankomen. Om alsnog de tweede periodetitel te pakken zal er volgende week gewonnen moeten worden. Voor Willebroek-Meerhof betekende deze zege dan weer een enorme opsteker in de strijd om het behoud. Willebroek-Meerhof heeft nu weer aansluiting met Meerhout en RC Mechelen.

Péruwelz is mogelijk op weg om een stevige thuisreputatie op te bouwen. In het begin van het seizoen pakte Péruwelz toch heel wat punten en de twee thuiswedstrijden in 2007 werden al tot een goed eind gebracht. Ook die tegen Standaard Wetteren dus. Na acht minuten stond Péruwelz al 2-0 voor. Wetteren maakte er toch nog een wedstrijd van, maar Péruwelz haalde de punten vlot binnen. Péruwelz komt in de stand op gelijke hoogte van Torhout. Wetteren lijkt compleet de kluts kwijt te zijn, getuige daarvan de 0 op 12 na nieuwjaar. Wetteren zakt na deze nederlaag naar de derde plaats.

SK Londerzeel en SW Harelbeke konden een belangrijke stap richting behoud zetten. Al besefte Harelbeke wel al dat het nog heel wat werk heeft. Dat bleek ook na de match van afgelopen zondag. Nog voor de eerste tien minuten voorbij waren stond Londerzeel op voorsprong. Londerzeel hield die voorsprong vast en pakte dan ook de drie punten. Harelbeke speelde lang geen slechte wedstrijd, maar legde zijn afwerkingsprobleem nog eens bloot. Londerzeel doet in ieder geval een goede zaak, de ploeg loopt weg van Mechelen en Meerhout. Voor Harelbeke lijkt het er elke week minder goed uit te zien.

SV Oudenaarde maakte zich op voor een nieuwe winstpartij. Dat was echter buiten SK Maldegem gerekend. Maldegem kwam al vroeg op voorsprong en boekte een cruciale overwinning. Oudenaarde liet zich dus vloeren en moet in de stand genoegen nemen met een gedeelde achtste plaats. Maldegem won zijn laatste twee wedstrijden. Willebroek-Meerhof is nog niet buiten schot.

Torhout wou zich herpakken na de nederlaag in Maldegem. Tenslotte moest Torhout zijn vijfde plaats verdedigen. Turnhout kon zich ook geen verlies permitteren indien het nog ambities koesterde. Het was ook Turnhout dat met de punten aan de haal ging. Turnhout had aan één doelpunt genoeg. Torhout wordt voorbij gestoken door Sint-Niklaas. KV Turnhout komt weer gelijk met Oudenaarde en Cappellen.

Voor FCN Sint-Niklaas was het tot nu toe een seizoen met ups en downs. Sint-Niklaas moest alleszins voor de drie punten gaan tegen Verbroedering Meerhout. Bij Meerhout had men vertrouwen te over. Meerhout was tenslotte al vijf matchen ongeslagen. Deze keer kwam Meerhout toch net te kort. Sint-Niklaas behaalde een uiterst belangrijke overwinning, want voor het eerst dit seizoen dringen de Waaslanders de top vijf binnen. Meerhout is nog niet verlost van degradatiezorgen.

FC Doornik blijft het goed doen aan de top van derde klasse. De constante prestaties zetten zich om in resultaten. Toch kon RC Mechelen redelijk lang stand houden. In de laatste twintig minuten waren de Mechelaars er toch aan voor de moeite. Doornik wist weer te winnen en staat nog steeds comfortabel aan de leiding. RC Mechelen kon nauwelijks punten pakken de afgelopen weken tegen moeilijke tegenstanders. Nu mogen de punten er toch stilaan gaan aankomen, zoniet dreigt RC Mechelen wel erg dicht bij een barrageplaats te komen.